• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back

Vippe-extensions: Bli en fagutdannet vippestylist

 - Vippe-extensions er en skjønnhetstrend som har vart lenge og fortsatt er i vekst. Det har gitt seg utslag i et stort behov for faglært arbeidskraft, fremholder hovedlærer Jennifer Lopez Refsdal på Tone Lise Akademiet, som er Norges største utdanningsinstitusjon innen skjønnhet og velvære. 


- Jeg vil si at det er et enormt behov for fagutdannede vippestylister. Dette har gitt seg utslag i en kraftig økning i etterspørselen etter denne utdanningen hos oss, sier Jennifer Lopez Refsdal. Hun fremholder at Tone Lise Akademiet tilbyr markedets mest komplette vippestylist utdanning.

 - Yrket som vippestylist er svært variert og stiller høye krav til utøverens faglige kvalifikasjoner. Vår utdanning er tilrettelagt for kravene som bransjen etterspør i et gjennomarbeidet utdanningsløp. Gjennom vårt samarbeid med Beauty Products AS sikrer vi oss oppdateringer på alle nyhetene til bransjen.

Bredt arbeidsområde

Jobben som vippestylist er givende, mener Jennifer. Hun har selv erfaring fra å jobbe med dette i klinikk, men utdanningen kan også kombineres med andre fagutdanninger. - Etter endt vippestylistutdanning hos oss, er fagutøverne godt skolert til å jobbe i klinikker, spa, på cruiseskip, eller man kan starte opp en egen bedrift. Det er også mulighet å kombinere denne utdanningen med våre øvrige studieretninger, mener Jennifer Lopez Refsdal.

Yrket som vippestylist er svært variert og stiller høye krav til utøverens faglige kvalifikasjoner.

Praksis og teori

Vippestylistutdanningen i Tone Lise Akademiet byr ikke bare på utvikling av tekniske ferdigheter, også det teoretiske grunnlaget er viktig, påpeker Refsdal. - Også kunnskap om allergier, arbeidsmiljø, etikk, øyensykdommer og hygiene inngår i den teoretiske delen av utdanningen. Dette er viktig fordi man sitter på et stort ansvar overfor kunden. For eksempel må man være bevisst på å følge Mattilsynets regler om godkjente produkter i Norge. Hvis man ikke er bevisst på dette, og utsetter kunden for stoffer som ikke er godkjent i Norge, vil man kunne utvikle allergi, kjemisk reaksjon på silikonpads eller kjemisk forbrenning som en følge av sterke formaldehydgasser fra vippelimet. Så det er nødvending med fagkunnskap i bunn, når man jobber med det sensitive øyenområdet. - Etter endt utdanning vil man bli tildelt et internasjonalt diplom som viser at man har gjennomført en solid utdanning og har de nødvendige kunnskapene som skal til for å jobbe innen dette feltet, avrunder Jennifer.

Smakfullt. Volumevipper utført av Jennifer Lopez Refsdal, i samarbeid med makeup-lærer Darina Grusko.

 

 

Tilbake
Annet Innhold