Som frisør har du mange muligheter til å videreutdanne deg!
De fleste får utviklingsmuligheter i den bedriften de jobber. De som interesserer seg for opplæring, kan få ansvaret for en lærling, eller bli opplæringsansvarlig for hele bedriften. Noen blir assisterende avdelingsleder eller avdelingsleder i en salong. I de større frisørkjedene er det behov for mange mellomledere. I så fall kan det være aktuelt å bygge ut din egen kompetanse med pedagogisk kompetanse eller en lederutdanning.
Norske frisør- og velværebedrifter har ulike tilbud innen videreutdanning.
Gjennom mesterutdanningen lærer du om ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori. Dette er også nyttig for de som satser på en stilling som avdelingsleder. Mestertittelen og -merket signaliserer seriøsitet, pålitelighet og kvalitet. For å få innvilget mesterbrev kreves derfor både solid utdanning og praksis i faget. Vanligvis er dette bestått svennebrev og minst to års praksis, i tillegg til bestått utdanning.
Med en allmennfaglig påbygging (ett år) på en videregående skole kan du også forsette utdannelsen ved universitet eller høyskole. For mange er likevel den naturlige karrierevei å bygge på med fagene i mesterbrevutdanningen og/eller andre fag innen skjønnhet og velvære.
Mange frisører velger å starte egen bedrift. Dersom man skal kunne etablere egen virksomhet, eller lede en eksisterende virksomhet, kreves det ofte kunnskaper utover det man får ved å avlegge svennebrevet. Mesterutdanningen gir felles, grunnleggende utdanning i ledelse, økonomi og markedsføring, samt i faglig ledelse, som er tilpasset frisørbedrifter spesielt.
Mange velger å bygge på frisørutdanningen med ulike kurs og jobber for å bli hårstylist, det vil si en som jobber med hår på modeller til fotoshoots for magasiner, motevisninger og andre relaterte aktiviteter.