• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Magasinet FRISØR nr. 2 2021 er fullspekket av inspirende lesning.

Magasinet FRISØR nr. 2 2021 er fullspekket av inspirende lesning.

Vi skal gjøre hverandre gode!

Magasinet FRISØR nr. 2 2021 er nå ute med 96 sider inspirasjon og informasjon. Fagkunnskap, kreativitet og god bedriftsledelse er alltid i fokus. Vær bevisst på hva som løfter bransjen ut av koronatåken.


Vi er godt inne i andre koronaår. Alle er slitne, lei alt om covid, og ønsker seg bare oppløft­ende gladmeldinger. Heldigvis er det flere og flere av dem. Flere blir vaksinerte, landet åpner opp igjen, det blir flere og lengre soldager - og mer smil.

Man må uansett være bevisst på å tilføre både seg selv og andre en energiboost. Denne utgaven av magasinet FRISØR presenterer vinnere og vinnerarbeider fra NM og Årets Frisør. Disse konkurransene er ekstremt gode eksempler på hvordan man kan få, gi og bruke inspirasjon. Er man en smule opptatt av faget – og det må vi tro de fleste er – så er bildene fra disse konkurransene en studie i fagkunnskap og kreativitet, med lek og glede i fullt konkurransealvor. Vi ser at de som skaper et miljø i bedriften rundt dette, har mer fornøyde med­arbeidere. Og ja, dedikerte og energifulle fagutøvere er noe salongkundene gjerne setter pris på også…

 

Vi har blant annet gjennom sosiale medier blitt flinkere til å heie på hverandre, gi tommel opp og hjerter.  Men vi har mye å gå på.  Bruk gjerne litt tid på å skrive noen gode ord i kommentarfeltet. Og ikke minst – bruk stemmen!  «Levende ord» er ekstremt verdifulle.

Kommenter på hva kollegaen din gjør bra. Alle får en energiboost av positive tilbakemeldinger. Får du uventet ros fra en bransjekollega, så får du et smil som varer lenge – garantert. 

 

Bevissthet om hva som inspirerer oss gir også kunnskap om hva som vi må jobbe med som person, som medarbeider og som medmenneske.  Fra de fantastiske frisyrene og all faglig utfoldelse må man også ha forståelse for hvordan vi skaper positivitet i alle deler av salongdriften.  Da er det igjen stikkord til NFVB lederprogram.  Det har vært en suksessoppskrift for alle deltakerne. Her skapes det bevissthet rundt hva godt lederskap kan medføre. Leder­utvikler Alf Inge Cleve-Stiansen skriver også i dette magasinet, og du kan nå melde deg på kull 5 som starter i Bergen til høsten.

 

Landsmøtet i mars kan på mange måter oppsummeres som stø kurs i strategiplanen for 2017 - 2025. Styret som ble valgt for den neste landsmøteperioden er godt sammensatt for å bygge den organisasjonen som skal ivareta NFVBs formål og oppgaver. Det er spennende å jobbe med fremtidsrettede prosjekter, og du vil garantert se virkningene av det arbeidet som gjøres i NFVB.

 

Med ønske om inspirerende lesning – og god sommer!

NFVBs magasiner kan leses digitalt HER 

Redaktør Jarl Martin Garder presenterer Magasinet FRISØR nr. 2 2021.
Tilbake
Annet Innhold