• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
NFVB-president Espen Sævold oppsummerer koronakrisen på lederplass i NFVBs magasiner FRISØR og SALONG Hud & velvære.

NFVB-president Espen Sævold oppsummerer koronakrisen på lederplass i NFVBs magasiner FRISØR og SALONG Hud & velvære.

- Vi må ta kontroll over hverdagen!

 - Det har vært en intens vår med oppturer og nedturer. Følelsene har hengt tjukt utenpå kroppen. Det har vært en utfordring å opptre rolig og kontrollert ovenfor media, medarbeidere og familie mens jeg har følt at verden raser sammen, og livsverket mitt rakner uten at jeg har hatt mulighet til å gjøre noe, skriver NFVB-president på lederplass i magasinene FRISØR og SALONG Hud & velvære.


 - Jeg syntes det beste med å få åpne opp igjen var å få treffe folk igjen.  Det var fantastisk å få være på personalmøte, møte kollegaene, og klargjøre salongen for åpning. Og for en åpning det ble!  Aldri tror jeg bransjen har hatt, eller kommer til å få, slik pågang av kunder igjen. Vi var tydelig savnet.

 Nå er opp til meg som leder og mine medarbeidere å ta kontroll over situasjonen og få bedriften tilbake på rett spor. 

NFVB med viktig stemme

 - Jeg er stolt over det arbeidet NVFB sin administrasjon har lagt ned for bransjen denne våren, og ikke minst resultatene som er oppnådd.  Uten NVFB sin stemme i ordskiftet er jeg redd for hvordan utgangen av denne krisen hadde blitt for oss.   Det har vært en dugnadsånd i medlemsmassen, og ikke minst i styret til NVFB.  Styret har bidratt med utallige dugnadstimer for å fremme NFVB sine synspunkter.

 - Men mye arbeid gjenstår. Det vil fortsatt komme utfordringer som må overvinnes før vi er tilbake i normal drift.  NFVB vil nå sette fokus på politisk arbeid i forhold til de økonomiske pakkene og tiltakene som må til for at vi skal kunne holde driften i gang over tid.

Koronakrisen har synliggjort «normalen»

 - Det er bra at mange har sett verdien av NFVB denne våren, med politisk påvirkning, utvikling av maler og informasjon om hvordan vi skal forholde oss til regler og påbud. Det som har vært spesielt de siste månedene, er at alt arbeid vi gjør til vanlig har vært mye mer synlig og har gått i rekordtempo.

 Under normale omstendigheter arbeider NVFB med mye av det samme som dere har sett og lest om den siste perioden.  NVFB passer på når det kommer høringer, forskrifter, pålegg og lovforslag som kan påvirke bransjen. Forbundet er vår samlede stemme inn i debattene. 

 - Forskjellen er at til vanlig er dette svært langdryge prosesser som kan ta år. Da er det vanskelig å synliggjøre arbeidet som har tatt lang tid, med mye lobbyvirksomhet og ikke minst tålmodighet og klokskap i å fremforhandle resultatet.

Et teamarbeid med mange oppgaver

 - Saker som NVFB har holdt på med i tiden før koronaen, og som kommer til å møte dere om ett år og årene etter det, er ny skolereform, opplæringsplaner, nye svenneprøver, læretid og fagbrev for hudpleiere, og faglig fordypning.  Dette er saker som vil få direkte innvirkning på din forretningsdrift i fremtiden.  Er du medlem kan du være med å påvirke resultat av disse sakene og mange andre saker som vi arbeider med hver dag hele året.

 - Sammen kan vi flytte fjell. Vi kan få endret og tilpasset regelverk slik at det passer for oss. NVFB hjelper også til med nødvendig verktøy for sunn forretningsdrift. 

 

Kjære medlem: Takk for støtten til det enorme prosjektet dette er.

Kjære ikke-medlem: Bli med i dette viktige og givende fellesskapet!

 

God sommer!

Espen Sævold, president NFVB

Tilbake
Annet Innhold