• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Det er utrolig givende å jobbe med løsninger som virkelig betyr noe for herrekundene,smiler Camilla Uggerud.

- Det er utrolig givende å jobbe med løsninger som virkelig betyr noe for herrekundene,smiler Camilla Uggerud.

Ta herrene på alvor

 - Håret definerer oss og er med på å uttrykke vår personlige stil og fremtoning. Det gjør noe med selvtilliten når menn opplever hårtap. Heldigvis finnes det løsninger som bidrar til å gjøre gutta til den beste utgaven av seg selv. Jeg elsker å jobbe med hårerstatning. Det er veldig givende å høre at kundene har fått en god opplevelse og setter pris på det håndverket jeg utfører, smiler Camilla Uggerud.


 - Jeg jobber mye med hårerstatning for menn. Noe av grunnen er at jeg synes gutta har blitt litt nedprioritert i forhold til damene. Mens det er OK for damer å bruke extension for å skape volum og fylde, får gutta ikke tilbud om hårerstatning eller extension for å oppnå de samme resultatene. Det hadde jeg lyst til å gjøre noe med. Det trigget meg til å begynne å jobbe med hårerstatning.  Jeg ville gjøre kundene mine glade og vakre, sier Camilla Uggerud, mens kunden Tommy finner seg til rette i frisørstolen.

- En liten bonus er også at jeg virker yngre enn jeg egentlig er. Det har jeg fått bekreftet når jeg er ute på byen, humrer kunden Tommy. 

- Føler meg ivaretatt

 - Jeg må si jeg er storfornøyd med Camilla og den jobben hun gjør. Det er utrolig all-right å kjenne seg selv igjen i speilet om morgenen, og ha den frisyren jeg er vant til før jeg fikk håravfall, smiler Tommy, mens Camilla prepper hodebunnen for en oppfriskning.

 - Det var litt tilfeldig at jeg havnet her. Jeg var blitt tynnere og tynnere i håret, og hadde et ønske om å beholde min naturlige frisyre. Jeg søkte på nettet og telte på knappene om jeg skulle gjøre noe med dette i form av transplantasjon eller hårdeler. Da jeg leste en artikkel i VG, der Camilla var intervjuet om løsningen med hårdeler, tok jeg en beslutning. Jeg tok kontakt med Camilla. Det har jeg ikke angret på. Det er blitt veldig bra, og det fungerer også godt i hverdagen, enten jeg trener eller gjør andre fysiske aktiviteter.

 - En liten bonus er også at jeg virker yngre enn jeg egentlig er. Det har jeg fått bekreftet når jeg er ute på byen, humrer Tommy.


Daglig leder Sten Thure Eriksen, Masterklinikken AS:

Samarbeid en styrke

 - For oss er det viktig å være ærlig på hva kundene kan forvente av resultater ved en hårtransplantasjon. Siden oppstarten i 2009 har vårt legeteam gjennomført rundt 15000 konsultasjoner, så vi har en bred erfaring med hva som kan oppnås av resultater. Det dreier seg om å kunne gjenspeile hårlinjen kunden hadde før hårtapet.  Konsultasjonen kan medføre at man enten anbefaler en hårtransplantasjon, eller anbefaler kunden å oppsøke frisører som jobber med hårerstatning, sier Sten Thure Eriksen i Masterklinikken.

 Samarbeid om det beste resultatet

 - Vi ønsker ikke å være en konkurrenter til frisørene, men en samarbeidspartner som bidrar til at frisørkundene får et godt resultat, uansett hvilken løsning de velger.  Det er ikke alltid vi kan ivareta det estetiske på en god måte som tilfredsstiller kundens ønsker.  Da anbefaler vi kunden å oppsøke frisører som jobber med hårerstatning. Vi får også kunder tilbake fra frisører som vi har kontakt med og som har kunder som ønsker å vite mer om hårtransplantasjon. Får kundene håret tilbake, blir de ofte lojale kunder hos sin frisør. Det handler om å ta vare på kundene og gjøre det som gir best resultat, sier Sten Thure.

 - Forøvrig har vi et godt samarbeid med Camilla Uggerud. Hun er en seriøs fagutøver når det gjelder løshår og en av dem vi anbefaler, hvis vi ikke kan gjenskape et godt resultat med hårtransplantasjon, legger han til.


Daglig leder Dag Fredrik Ramberg, Ruhs AS:

Skaffer deg lojale herrekunder

- Noen snakker om å ta håret tilbake. Vi vet at det handler om så mye mer enn det. Håret har alltid vært der – i sitt nærvær og fravær.

- Det spennende med hårerstatninger som vi jobber med, er at kundene som prøver løsningene gjennomgående blir veldig fornøyde. De er også lojale mot frisøren og salongen som utfører arbeidet. Hvis du går kurs hos oss og lærer deg teknikkene, kan du bygge en kundekrets som du kan forvente vil besøke salongen regelmessig for å følge programmert vedlikehold.  Våre kurs inkluderer både teori og praksis på modell.

Opplæringen er bygget rundt et heldagskurs med god oppfølging i etterkant, sier Dag Fredrik Ramberg. Han mener også at frisør­ene bør fokusere på rådgivning når de ser at herrekunden blir tynnere i håret.

 - Det finner flere løsninger. Hairextension kan brukes for å fylle ut med litt volum, og vi leverer også tape-systemet Hairtalk, som gir et veldig naturtro resultat. Det viktige er at man tør å snakke om løsninger med kunden. Det skaper et tillitsforhold og krever en god porsjon psykologi. Dette er noe vi snakker om på våre kurs, sier Dag Fredrik.

 

Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr 4/2022.
Du kan lese alle NFVBs magasiner digitalt HER.

Tilbake
Annet Innhold