• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Det er morsomt å være tilbake i Oslo, som er det andre stoppet jeg har etter å ha vært i Madrid. Jeg følger med, og synes norske frisører holder en høy faglig standard, smiler hun.<br/>

- Det er morsomt å være tilbake i Oslo, som er det andre stoppet jeg har etter å ha vært i Madrid. Jeg følger med, og synes norske frisører holder en høy faglig standard, smiler hun.

Superstjerne på norgesvisitt

Stylistikonet Antoinette Beenders presenterte sin siste kolleksjon A.P.O.H. - «a piece of hair» - under eventet Aveda Nordic Hair Jam i april. Kolleksjonen er utviklet i samarbeid med den spanske troikaen X-presion Creativos og har høstet stor internasjonal oppmerksomhet. Den har vært et bidrag til at hun var i finaleheatet til å bli kåret til International Hairdresser of the Year 2023.


- Det er utrolig hyggelig å være til stede på dette eventet i Oslo. Etter starten i Madrid er Oslo faktisk det andre stedet vi besøker i forbindelse med kolleksjonsvisningen, smiler Antoinette i et hektisk oppløp mot kveldens visning. Hun forteller at ideene til kolleksjonen er utviklet gjennom et samarbeid med X-presion som startet for et par år siden. 

 - Kolleksjonen er inspirert av en kjent, avdød japansk designer. Jeg er fascinert av japanske kulturuttrykk, og det er noe jeg tar med meg inn i designen av både hår og klær. Ikke minst har jeg tatt med meg referansene inn i kolleksjonen A.P.O.H., som jeg håper vil inspirere mange. For meg er dette et kunstprosjekt, forteller Antoinette Beenders.


I finaleheatet

Med denne kolleksjonen var Antoinette Beenders nominert som en av tre finalister i International Hairdresser of the Year 2023. De to øvrige nominerte var toppnavnene Angelo Seminara og Cos Sakkas. Et svært celebert selskap kan man si, der Cos Sakkas stakk av med seieren. 

 - Jeg er for min del godt fornøyd med å være blant de tre finalistene bedyrer Antoinette. 


Perfeksjon

Antoinette er en multikunstner som jobber helhetlig med design, det inkluderer også utvikling av klær til kolleksjonene.

 - Man må skape helhetlige uttrykk, det er det som løfter ting opp. Da realiserer man ideene og konseptet, slik jeg mener det må være. Sånn sett har det vært utrolig gøy å utvikle A.P.O.H. kolleksjonen. Jeg håper dere liker det dere ser, smiler Antoinette.

Hun røper at begrepet «a piece of hair» er noe som spiller på en kopperfarget hårdel hun hadde laget for en lang til tilbake. Det ble en spin-off idé til kolleksjonen.

Eventyrlig visning. Kveldens høydepunkt under Aveda Nordic Hair Jam var Antoinettes smakfulle visning som definitivt bidro til å løfte eventet et par hakk. 

Utrolig reise

Antoinette Beenders har sine røtter i Nederland, men har i hele sitt voksne liv vært på reisefot. Karrieren tok av da hun jobbet med Trevor Sorbie i London gjennom 12 år, og reisen har fortsatt med Aveda siden 1997. I de 10 siste årene har hun vært Avedas Globale artistiske leder. Det har ført henne til hovedkontoret i Minneapolis, der hun nå er bosatt. 

Gjennom årene har hun mottatt utallige priser, blant høydepunktene kan det nevnes at hun er blitt kåret til British Hairdresser of the Year to ganger, og hun har også vunnet kategorien Avant Garde Hairdresser of the Year. Antoinette har definitivt plassert seg i frisørbransjens Hall of fame som en av tidenes største stylistikoner. Men hva er det som driver henne videre, det er ikke akkurat et A4-liv?

 - Nei, det blir vanligvis 14 timers dager, men det er inspirerende å drive på med det jeg gjør. Det er spennende å utforske nye uttrykk og måter å gjøre ting på. Jeg blir aldri lei, selv om det innebærer en omflakkende tilværelse for min del. Jeg elsker å gjøre dette, sier Antoinette.


Vil la folk blomstre

Utdanning er en bærebjelke for å utvikle nye ideer. Den etterfølgende dagen av lørdagens event ble det avholdt masterkurs i We are Ones lokale, der påmeldte kunne bli inspirert og skaffet seg teknisk kompetanse.

 - Inspirasjon og teknisk kompetanse er en viktig del av det jeg driver med når jeg er på besøk rundt om i verden. Jeg vil gjerne bidra til å få nye talenter til å blomstre. Det er en viktig del av jobben, fremholder Antoinette.

Det er spennende å utforske nye uttrykk og måter å gjøre ting på. Jeg blir aldri lei, selv om det innebærer en omflakkende tilværelse for min del. Jeg elsker å gjøre dette, sier Antoinette.

Bærekraftutfordringer

Aveda har vært en pioner i utviklingen av bærekraft-fokus og miljøtilpassede produkter. Det er selve bærebjelken i Aveda og det forplikter også til å utvikle nye løsninger og engasjementer.

 - Jeg har alltid likt Avedas grunnleggende filosofi. Det at man skal fokusere på bærekraft og gi noe tilbake til samfunnet. Vi har et mangeårig prosjekt for å skaffe rent vann til folk rundt om i verden som mangler dette. Vår årlige Earth Month, som går av stabelen i april, er viet rent vann. Sammen med organisasjonen Charity:Water har vi som mål å samle inn nær 20 millioner kroner. Dette er en praktisk håndstrekning som gjør det mulig å bidra til å utvikle lokalsamfunn.

 - Det spennende nå, er å ta kjemien til neste nivå. Aveda har alltid hatt fokus på å utvikle produkter basert på veganske plante-ekstrakter, og en sirkulær bruk av emballasje. Utfordringen er å forene produkter som er miljøtilpassede, med kravene om ytelse. Det er krevende. Men Avedas forskningsteam jobber nå med å utvikle produkter basert på avansert bioteknisk teknologi. Det er krevende, men veldig spennende, avrunder Antoinette Beenders.


Se også NFVB_Insta. Der finner du mange inspirerende filmer dra eventet.Kolleksjonen A.P.O.H. Collection

Hår: Antoinette Beenders & X-Presion for Aveda

foto: Miguel Reveriego

Styling: Belen Antolin

Makeup: Lolita Makeup

 

Tilbake
Annet Innhold