• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
I tillegg til å selge solbeskyttelse og aftersun, tipser Thora Margrethe Hagen om mersalg på en rekke andre produkter. – Først og fremst er det mange som kjøper reisestørrelser. Så sørg for å ha et godt utvalg. I tillegg anbefaler vi lettere rensekremer/rensegele og peeling til ansikt og kropp, fuktmasker, gjerne de man kan sove med, dagkrem med faktor og bodylotion. <br/>

I tillegg til å selge solbeskyttelse og aftersun, tipser Thora Margrethe Hagen om mersalg på en rekke andre produkter. – Først og fremst er det mange som kjøper reisestørrelser. Så sørg for å ha et godt utvalg. I tillegg anbefaler vi lettere rensekremer/rensegele og peeling til ansikt og kropp, fuktmasker, gjerne de man kan sove med, dagkrem med faktor og bodylotion. 

Sommer og hudpleie: Gode salgsmuligheter med god fagkunnskap

Dette er årstiden hvor kundene strømmer inn i klinikkene. Hud, kropp og føtter er i fokus. Etterspørselen etter voksbehandling og spraytan øker. Mange ønsker seg lekre negler og vipper som ikke trenger maskara. En ekstra innsats med markedsføring og kampanjer gir deg en unik mulighet til å la salget blomstre.


 – Sommermånedene fra mai til slutten august er uten tvil høysesong i våre klinikker, forteller Thora Margrethe Hagen, eier og daglig leder av Klinikk Matis i Vågsbygd og på Sørlandssenteret.  Hagen forteller at det fra mai til august er stor pågang fra kunder som ønsker å stelle seg litt ekstra i forbindelse med sommerferien. 

 – Vår erfaring er at i ferietider velger mange å gjøre «litt ekstra». Det starter i mai med konfirmasjoner og 17. mai, og fortsetter utover sommeren. Etter hvert som det blir varmere i været øker etterspørselen etter fotbehandlinger, hårfjerning med voks og spraytan. Vipper, bryn og negler er også populært. Mange ønsker seg ekstra fine negler i ferien, og de som vanligvis kommer for å fikse brynene sine, velger også å farge vippene, eller ta vippeekstensions for å slippe å bruke maskara i ferien.

Etter hvert som det blir varmere i været øker etterspørselen etter fotbehandlinger, hårfjerning med voks og spraytan.

Rådgivende salg og gode behandlingstilbud

 – Etterspørselen etter hud- og kroppsbehandlinger øker også når sommerferien nærmer seg. Derfor har vi alltid tilbud på peeling og fuktbehandling i juni, noe mange av våre kunder benytter seg av for å klargjøre huden før sommeren, sier hun og legger til at de opplever også mer drop-in på negler, vipper, bryn og vippeekstensions. 

 – På Sørlandssenteret har vi dessuten økt pågang fra turister, spesielt i dårlig vær, og mange menn velger å booke seg en massasje mens kona og ungene shopper. 

Hagen forteller at rådgivende salg er viktig for å få kundene til å prøve flere ting, og ikke minst; få rebookinger. 

– Vi har blant annet makeupveiledning hvor vi tipser om ny sommermakeup, og hvor vi gir råd til hvordan man sminker sommerbrun hud. Vi veileder også kundene om daglige hudpleierutiner og om hvilke hudpleieprodukter som gir sommerhuden riktig beskyttelse og pleie. Blant annet med å sørge for at de bytter ut retinol- og antiage-serum med de som inneholder beskyttende antioksidanter og fuktgivende ingredienser. 

– Vi har blant annet makeupveiledning hvor vi tipser om ny sommermakeup, og hvor vi gir råd til hvordan man sminker sommerbrun hud.

Hvilke produkter anbefaler du mersalg på?

I tillegg til å selge solbeskyttelse og aftersun, tipser Thora Margrethe Hagen om mersalg på en rekke andre produkter.

 – Først og fremst er det mange som kjøper reisestørrelser. Så sørg for å ha et godt utvalg. I tillegg anbefaler vi lettere rensekremer/rensegele og peeling til ansikt og kropp, fuktmasker, gjerne de man kan sove med, dagkrem med faktor og bodylotion. 

Mange klinikker sliter med å ha nok folk på jobb i ferietiden, hvordan løser dere dette?

 – Vi har en skiftordning med tidlig og sen ferie, slik at vi alltid har terapeuter på jobb. I tillegg tar vi inn praksiselever fra hudpleieskolene som får sommerjobb hos oss. Vi bruker også ekstern hjelp til resepsjon, renhold og andre praktiske ting, slik at alle terapeutene kan konsentrere seg om jobben sin.

Thora Margrethe Hagen er godt etablert i bransjen med sine to avdelinger av Klinikk Matis. Hun startet opp avdelingen i Vågsbygd for 15 år siden, og åpnet klinikken på Sørlandssenteret for 7 år siden. Hun er nyutnevnt regionsansvarlig i Agder med ansvarsområde medlemsservice/verving.

 

 Artikkelen står også på trykk i NFVBs magasin SALONG Hud & velvære nr. 2 2022.

Tilbake
Annet Innhold