• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back

Smakfull fargedesign fra Adam og Eva

Adam og Evas akademiartister var på kurs hos Sassoon Academy i fjor høst. Det ga inspirasjon til å utnytte nye, spennende fargeteknikker, forteller Inger Lise Moa, akademiartist og avdelingsleder hos Adam og Eva Grensen.


 - Vi i Adam og Eva ser mye bruk av fargedesign, og spesielt design ved bruk av felter som går hele veien inn i hodebunnen. Her kan det være både vågal fargedesign, som er tydelige med høye kontraster, eller mer softe, naturlige fargedesign, der fargene smelter inn i hverandre, oppsummerer Inger Lise Moa.

Nennsom plassering

 - Hvordan man plasserer feltene vil være avgjørende for hvordan kontrastene vil komme frem i resten av håret. Plasseres det rektangler i indre områder, vil det gi mer tydelige kontraster og være dominerende i frisyren. Men dersom man for eksempel plasserer trekanter langs krest, og mot ytre område, vil det lettere smelte inn i resten av håret, forteller Inger Lise.

 - Man kan skape mange fine resultater på enkle måter ved å planlegge godt, og plassere feltene på riktige steder ut fra ønsket resultat, legger hun til. 

Strekkode-effekter

Barcode er ikke bare en bygningsrekke i Oslo sentrum, begrepet kan også overføres på vårens fargedesign, mener Inger Lise Moa.

 - Denne våren ser vi også mye striper som er plassert som en «barcode effekt». Det vil si at man får et mønster som ligner på en strekkode synlig i skillen. Her kan man legge folier med ulikt mellomrom for å skape den «tilfeldige» effekten. Jeg mimrer litt og minnes litt tilbake til 2000-tallet med denne looken.

 - Ellers ser vi også mye av både balayage, reverse balayage og downlights brukt som teknikker for å komme frem til ønsket resultat, om man ønsker at helheten skal bli lysere, eller mørkere.

Naturlig eller poppy

 - Fargemessig er det veldig åpent for både den naturlige fargepaletten, eller mer sterke og poppy farger. Det viktigste når man velger farge, er å se på hvem som skal bære det, og treffe på personligheten og attituden til kundene.

 - Helhetsmessig skal fargene se glansfulle ut, og håret skal se sunt ut, så gode produkter og vedlikehold av farger er veldig viktig, avrunder Inger Lise Moa.


Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr 1 2023

Inger Lise Moa har latt seg inspirere av fargedesign og ulike teknikker for å personifisere kundenes uttrykk.

 

Tilbake
Annet Innhold