• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
NFVB-president Espen Sævold

NFVB-president Espen Sævold

Sammen er vi fantastiske!

NFVB som organisasjon former i stor grad bransjens fremtid, og vi trenger virkelig medlemmenes engasjement på mange plan, sier NFVB-president Espen Sævold. Nå er det fokus på regional organisasjonsutvikling.


Vi har nettopp hatt møte med NFVBs nye regionkontakter. Det føles utrolig godt å merke det engasjementet som bor i disse menneskene. Sammen skal vi styrke det regionale arbeidet NFVB gjør. Vi jobber dedikert ut fra våre tre strategiske pilarer: kompetanse og utdanning, medlemspleie og verving, samt rammevilkår og omdømme. Dette er en direkte konsekvens av vår strategiplan og de vedtak som er gjort på NFVBs landsmøter siden 2017. 


NFVB har et godt nettverk, og det skal forsterkes ytterligere. Vi skal lage mer struktur i arbeidet, med bedre kommunikasjon, maler og systemer. Vi skal ha møteplasser der medlemmene føler seg «hjemme».  Rundt 400 av forbundets 1300 medlemsbedrifter er i dag tilknyttet et laug i sitt nærområde. Det ligger derfor en stor utfordring å komme «nær» de 900 som ikke er det.  Regionene må bruke laugenes lokalkunnskap og markedskontakt der de finnes, og i størst mulig grad vise at NFVB uansett er til stede og jobber med lokale/regionale saker.

 "NFVB som organisasjon former i stor grad bransjens fremtid, og vi trenger virkelig medlemmenes engasjement på mange plan." 

Mye av NFVBs styrke ligger i vår tilknytning til NHO. Vår politiske gjennomslagskraft forsterkes her kraftig, og ikke minst advokattjenestene har vært uvurderlige både for forbundsarbeidet og ikke minst den hjelpen medlemmene får direkte. Men det er fortsatt mer kraft å hente fra NHO-tilknytningen. En godt bevart «hemmelighet» er de ressursene som er hos NHOs regionkontor. Her vil NFVBs nye regionsansvarlige forsterke samarbeidet, blant annet om skole og rekruttering. Alle våre medlemmer kan også ta direkte kontakt med NHOs regionkontor, for bistand i ulike arbeidsgiverspørsmål. 


Lederutvikling som løfter bransjen

Det gleder meg at vi nå er i gang med kull 5 i NFVBs lederprogram. At nå fire kull har fått kunnskap, verktøy og motivasjon til å profesjonalisere salongdriften gagner ikke bare den enkelte salong, men det løfter også hele bransjen. Det er mange flinke fagutøvere der ute, men det er ikke dermed sagt at man er en god salongleder. NFVB Lederprogram tilfører deltakerne en unik kompetanse, og det blir lagt merke til av både ansatte og kunder. Det bygger et godt bransjeomdømme, noe som er utrolig viktig for blant annet rekruttering til faget.

"Det gleder meg at vi nå er i gang med kull 5 i NFVBs lederprogram."

Det er ikke over ennå

Bransjen har vært hardt prøvet gjennom koronapandemien. Med NFVBs innsats har likevel mange kommet seg helskinnet gjennom disse prøvelsene. Nå utover høsten har smittetallene økt voldsomt igjen, men fordi mange nå er fullvaksinert forventer man mer håndterbare konsekvenser. Det er uansett all grunn til fortsatt sterk beredskap og fokus på Trygg Salong.  Sammen skal vi komme oss gjennom denne krisen.

"Det er uansett all grunn til fortsatt sterk beredskap og fokus på Trygg Salong."

…og til sist

NFVB inviterer nå til Årets Frisør, Årets Frisørbedrift, Årets Hudpleiebedrift og NM i 2022. Vi gleder oss til en fysisk prisfest 19. mars neste år. Dagen før vil vi også avholde en landskonferanse, så den helgen vil det samles mange fantastisk fine bransjefolk i Oslo. Det blir helt herlig.

Jeg vil ikke mase så mye om NFVBs medlemsfordeler, men gjør det likevel. Bedriftene har ulike grunner for sitt medlemskap, men mange av de økonomiske medlemsfordelene er lavthengende frukter. Plukk dem!

"2022 blir spennende, det vet vi. Jeg er evig optimist, og ser frem til nytt år og nye muligheter. Takk for innsatsen i 2021. Gleder meg til å se deg igjen i vårt fantastiske bransjefellesskap."

Innlegget står også på trykk som leder i NFVBs magasiner FRISØR nr 4/21 og SALONG Hud & velvære nr 4/21. Du kan lese de digitalt HER. 

 

Tilbake
Annet Innhold