• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Koronapandemien har tæret på kreftene, men for mange også styrket samholdet i salongen. Vi står i dette sammen!

Koronapandemien har tæret på kreftene, men for mange også styrket samholdet i salongen. Vi står i dette sammen!

Salongenes koronaerfaringer: Sterkt samhold

Nå er det snart ett år siden koronasmellet.  Fra full lockdown til tidenes omsetningsopptur for mange, før nye innstramminger utover høsten og vinteren. Da vi i fjor sommer stilte spørsmål om bedriftens koronaerfaringer, var oppsummeringen at man tross alt var optimistiske om bransjens fremtid. Vi stilte de samme spørsmålene nå. Er man like optimistisk etter en tid som virkelig har kostet krefter?

1. Hvordan har din bedrift opplevd koronakrisen?

2. Hvilken nytte har du opplevd med medlemskapet i NFVB?

3. Hva tenker du om bransjens fremtid?

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2021-03-18T12:47:12.0000000Z

Christopher Mørch Husby og Jan Thomas, Jan Thomas Studio, Oslo.

«Vi er et utrolig støttende og sterkt team»

1. Først og fremst kom det jo som et sjokk da bransjen så brått stengte ned. Dette har man ikke vært med på tidligere, så det at det plutselig var bom stopp et par timer etter vi fikk beskjeden, var en veldig rar situasjon å være i. Det tok også litt tid før det gikk opp for oss hva som hadde skjedd.

Vi er et utrolig støttende og sterkt team som står sammen gjennom det meste, og det har vi merket spesielt godt i denne situasjonen. Vi er rett og slett evig takknemlige for den fantastiske familien vi er på jobb, og ikke minst for de utrolig gode og forståelsesfulle kundene våre.

 

2. Det har vært og er fremdeles veldig fint i en tid som denne å ha en så stødig og støttende organisasjon som NFVB med på laget. Det er bare å ta av seg hatten for den gode informasjonsflyten, og ikke minst at de har hatt et hjelpende svar på hver eneste henvendelse vi har sendt deres vei gjennom denne tiden.

 

3.  Vi velger å være utrolig optimistiske til tiden som kommer. Man er allerede smertelig klar over hvor utfordrende det har vært, samt hvor utfordrende det fremdeles er, med alle tiltak, enkelte behandlinger som ikke gjennomføres grunnet økt risiko for smitte. Listen går videre. Så vi må tenke positivt, være nøye med smittevern, og innse at dette er den nye normalen i bransjen en god tid fremover.


Hilde Jelsa, Hair & There, Frisørkjede med base i Sandnes.

«Yrkesstoltheten blomstrer»

1. Nedstengingen 12. mars kom som et sjokk på oss, og vi fikk en følelse av avmakt og usikkerhet.

Ledergruppen vår snakket sammen hver dag og ofte mange ganger om dagen. Vi sørget for å informere og oppdatere alle våre medarbeidere. Alle skulle føle seg trygge og bli «sett». Det var en uvirkelig tid! Men det satte også ting i perspektiv, og det er når du «mister» jobben en skjønner hva den betyr.  Samholdet inn i kjeden har aldri vært sterkere enn nå, og yrkesstoltheten blomstrer.

Vi har hatt en veldig god utvikling etter åpningen og kundene våre opplever at vi er dyktige på smittevern og føler seg trygge hos oss.

Tiltakene ble betydelig strammet inn 2. januar 2021, og vi opplevde igjen at situasjonen ble usikker. Vi må nok leve med denne frykten frem til pandemien er over, og gjøre det beste ut av situasjonen. Men vi skal komme oss gjennom dette også!

 

2. NFVB har gitt oss en stor trygghet i hele perioden. Den jevne informasjonsflyten og raske tilbake­meldinger på spørsmål har vært gull verdt. Vi er veldig glade for å være endel av dette felleskapet, og «sammen er vi sterke» har vel aldri hatt større betydning.

 

3. Måten vi jobber og tenker på er nok endret for alltid.  Vi har blitt enda flinkere til å styre listene våre og planlegge dagene effektivt. Vi tror bransjen i stor grad vil bli digitalisert. Møter blir holdt på Teams og det vil være hovedfokus på digitale kurs. Selvsagt vil det være en kombinasjon av hands-on og fysiske kurs, som er særdeles viktige. Vi frisører må kjenne og ta på både hår og produkter.

Digitale kurs og seminarer kan gjennomføres når det måtte passe oss, og vi kan utnytte arbeids­tiden enda mer effektivt. 

Vi tror at de bedrifter som har tatt denne situasjonen på alvor, og har brukt tid og ressurser på å omstille seg til et nytt og annerledes marked, er de som vil klare seg best på «den andre siden».


Hilde H. Thorsen, Grønnestad Hårdesign, Sandnes.

«Bransjen har fått en ny standard»

1. Vi er en veldig godt innarbeidet salong med en stabil kundemasse. Vi var tre ansatte da koronakrisen startet, en var i fødselspermisjon. Derfor har nok ikke krisen påvirket oss så mye. Allikevel merker vi nok at kundene ombooker og avbestiller mer enn før, og at de gjerne drøyer lengre før de kommer til oss. Dette merkes særlig når det er innstramminger i vårt område.

 

2. Medlemskapet i NFVB har vært veldig nyttig gjennom hele perioden. Vi har fått god informasjon, gode retningslinjer, bra kursing i smittevern og har hele tiden følt oss trygge og ivaretatt. NFVB har og gjort en kjempejobb i forhold til støtteordninger for bransjen.

 

3. Vi tenker at bransjen har fått en ny standard i forhold til renhold, og at det er fornuftig å fortsette med desinfisering av kontaktflater og hender. Munnbind er og lurt å fortsette med i noen situasjoner/behandlinger. Vi er fornøyde med utvikling på nettkursfronten. Dette blir det nok og enda mer av. 

Pandemisituasjonen har gjort frisører flinkere på å dele tips og triks med kundene via SoMe. Noen har startet nettbutikker. Kanskje nettbutikk med mer personlig veiledning av frisører er veien å gå?


Hanne Foss Hellberg, STRAA Frisørene, Oslo og Asker.

«Jeg er utrolig glad for medlemskapet mitt»

1. STRAA Frisørene som bedrift har klart seg greit gjennom “koronakrisen”. Takket være dyktige medarbeidere, som har holdt seg til de smittevernregler som salongen har hatt. Vi har også valgt å dele alle ansatte inn i to kohorter med å jobbe annen hver dag. 

 

2. Jeg er utrolig glad for medlemskapet mitt til NFVB i denne tiden. Den fantastiske informasjonen som jeg har fått med en gang det har skjedd endringer, eller oppdateringer om hva som gjelder til enhver tid. Det har gitt meg trygghet med at jeg gjør det som er riktig og best for STRAA og mine medarbeidere til enhver tid. Og at jeg med sikkerhet kan si at STRAA er en TRYGG arbeidsplass å jobbe i, og for gjester som er hos oss.

 

3. Jeg tenker all oppmerksomhet bransjen har fått gjennom denne tiden, har satt faget i fokus, som vil gi en økt søknad til faget.


Geir Øystein Pedersen, Hårgalleriet Pedersen AS, Egersund.

«Situasjonen er på ingen måte over»

1. Krisen har ført til en helt annen hverdag. Stabiliteten i omsetningen er borte og blir nesten styrt av Ernas pressekonferanser. Usikkerheten råder enda, og situasjonen er på ingen måte over. Men vi skimter vel kanskje et lys langt der fremme…

 

2. Den synlige delen vi har opplevd gjennom medlemskapet er jo først og fremt informasjonen vi har fått. Det politiske arbeidet som er lagt ned av NFVB og NHO er likevel det viktigste, selv om ikke alt har vært tipp topp. Jeg mener vel fortsatt at myndighetene «stjal» en uke fra oss den første uka vi ble nedstengt i mars.

 

3. Jeg tror vi har noen krevende år foran oss. Det tapte skal tas igjen, og det er ikke gjort på 1-2-3. Utenom om korona har vi en kjempeutfordring med rekruttering til bransjen. 


Helène Lindsjø, Studio Alf avd. Grensen AS, Oslo.

«Det å stå sammen gjør oss sterkere som bransje»

1. Det har vært en utfordrende tid på mange måter. Vi må navigere driften av salongen i en tid som er veldig uforutsigbar på grunn av Covid-19. Vi må være fleksible og blir utfordret hver eneste dag. Vårt hovedmål er å verne om våre frisører og sørge for at vi har en trygg og god arbeidsplass også når denne krisen er over.  

 

2. Studio Alf Grensen har vært medlemmer av NFVB i mange år. Det å være medlem har gitt en trygghet midt oppi krisen. Stor takk til dere som til tider har stått på døgnet rundt. Vi ser tydelig at det å stå sammen gjør oss sterkere som bransje.  Jeg føler NFVB har gjort en fantastisk jobb.  

 

3. Jeg har stor tro på bransjen vår fremover. Det er en tøff tid nå, men det tvinger oss til å tenke nytt og det er gøy. Det vil helt sikkert være endringer i hverdagen vår før og etter Covid-19. De som er tilpasningsdyktige vil vokse. 


Artikkelen står på trykk i magasinet FRISØR nummer 1 2021.

Du kan lese NFVBs magasiner digitalt HER. 

 

 

Tilbake
Annet Innhold