• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Sally Brooks var jurymedlem under Årets Frisør 2018 og er kåret til British Hairdresser of the Year to år på rad.

Sally Brooks var jurymedlem under Årets Frisør 2018 og er kåret til British Hairdresser of the Year to år på rad.

Sally Brooks er kåret til British Hairdresser of the Year

Sally Brooks er kåret til British Hairdresser of the Year i 2017 og nå i 2018. Dette intervjuet ble tatt i forbindelse med hennes snartur til Oslo i et ellers tettpakket program for å være jurymedlem til Årets Frisør 2018.
Sally Brooks er på mange måter en litt uortodoks stjerne på frisørhimmelen. Treffer du henne på gaten ville du ikke tro at hun jobber i frisør- og motebransjen. Det personlige uttrykket er nedtonet. Hun virker «normal» på tross av stjernestatusen.

Ingen hadde blitt overrasket om Sally hadde fortalt at hun jobbet i bank eller på et offentlig kontor. Men skinnet bedrar. Man merker fort engasjementet, viljen og dedikasjonen til faget med en gang hun begynner å snakke. - Ja, jeg betrakter meg nok som «supernormal». Jeg har ikke behov for å flashe. Det ligger nok i min personlighet. Egentlig ville jeg ikke engang bli frisør. Jeg drev i yngre dager med dans og teatersminke, men trengte litt penger og fikk meg en ekstrajobb i en frisørsalong. Jeg oppdaget raskt at dette var noe som appellerte til meg, og jeg fant ut at jeg elsker å klippe hår. Dermed var løpet lagt. Siden har det gått slag i slag. Jeg synes frisørfaget har gitt meg så mange kreative og karrieremessige muligheter, at jeg aldri har hatt lyst på å drive med noe annet. Jeg oppdager stadig noe nytt. Så det har blitt en livslang pasjon, fastslår Sally.

Fagkunnskap, fagkunnskap, fagkunnskap. - Det er ikke nok å være superkreativ. Skal du bryte barrierene, finne din egen vei, må du ha solid fagkunnskap i bunn og vie deg til å perfeksjonere arbeidene, påpeker Sally Brooks.

 

Vil utvikle talenter

 - Jeg er veldig opptatt av utdanning. Jeg har holdt flere kurs i Danmark og Norge gjennom årene og er imponert over det faglige nivået på frisørutdanningen i Norge. Her har vi noe å lære i England. Utdanningsløpet er solid, og inkluderer et bredt spekter av teoretiske og praktiske disipliner. Det er viktig i frisørfaget. Du må lære deg å gå før du kan løpe. - Jeg er overbevist om at det er helt avgjørende å tilegne seg og perfeksjonere grunnleggende ferdigheter for å bli god. Jeg har alt for ofte møtt unge frisører som har hastverk. De er utålmodige og vil gjøre karriere umiddelbart. Men ting tar tid. Man må bygge seg opp, ha en stayerevne og bruke den tiden som trengs for å utvikle seg. Det er ingen snarvei til suksess. Husk også at suksessen smaker best hvis den har kostet litt. - For øvrig må jeg si at jeg er blitt mer opptatt av å utdanne nye talenter gjennom årene. Jeg har selvsagt stort fokus på å utvikle vårt eget team i nye retninger, men jeg vil gjerne dele mine kunnskaper med andre ut over egen virksomhet. Det er inspirerende å være med å utvikle bransjen, vise hvilke muligheter som ligger i faget, vise at du kan bli det du ønsker å bli, legger hun til.

Tilbake
Annet Innhold