• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Adm. direktør Kristin Blytt Davidsen i Ramsvik kjeden, flankert av bransjeprofilene Torbjørn Henriksen og Jan Arthur Larsen. – Gutta er gull, smiler Kristin.

Adm. direktør Kristin Blytt Davidsen i Ramsvik kjeden, flankert av bransjeprofilene Torbjørn Henriksen og Jan Arthur Larsen. – Gutta er gull, smiler Kristin.

Rekrutterer bransjeveteraner

 - Det har vært helt topp å få inn to profilerte bransjeveteraner på laget, og det er flott å få inn to menn. Kundene elsker dem, smiler adm. direktør Kristin Blytt Davidsen i Ramsvik, etter å ha ansatt Jan Arthur Larsen (69) og Torbjørn «Tobben» Henriksen (72).


- Vi skal være et konsern som satser på å gjøre frisøryrket til en livslang karrierevei. Og Jan Arthur Larsen og Torbjørn Henriksen er gode eksempler på at det lar seg gjøre å bli i yrket, og være motivert til å jobbe ut over ordinær pensjonsalder. Vi trenger å få med oss seniorene i en bransje som sliter med rekrutteringen og der gjennomsnittlig alder for sysselsatte er drøye 36 år.  Jan Arthur og Torbjørn viser at alder ikke behøver å sette en stopper for å jobbe som frisører, selv om man drar på årene, sier Kristin Blytt Davidsen.


Vil ha flere menn

Det er ingen hemmelighet at frisøryrket er dominert av kvinner. Kristin Blytt Davidsen synes derfor at det er flott å bedre kjønnsbalansen med to mannlige frisører.

 - Vi er selv et eksempel på at vi jobber i en kvinnedominert bransje. Ramsvik Frisør og Ramm av Ramsvik er Hordalands største frisørkjede med 10 avdelinger og 110 medarbeidere. Etter at gründer Sigmund Ramsvik trakk seg tilbake, har vi faktisk kun hatt noen ganske få menn i staben. Så kjønnsbalansen er betydelig styrket med «bare» disse to ansettelsene, humrer Kristin.

 - Det har vært helt topp å få dem med, det har gått som en kule. De har fulle kundelister og jentene i de to avdelingene der de jobber, er full av entusiasme over å ha fått to så profilerte og faglig dyktige kolleger med på laget. Og kundene elsker dem. Dette er en solskinnshistorie, legger hun til.

- Vi vil gi rom for alle.  Det er viktig for å beholde og utvikle arbeidskraften. For vår del vil vi være en trygg, forutsigbar og solid arbeidsgiver hele veien, sier Kristin Blytt Davidsen.

Vil gi livslange karrieremuligheter

 - Vi er en så stor kjede, at vi har muligheter til å lage ulike karriereløp. Grunnfilosofien er at du skal kunne være en stjerne hos oss, uansett om du er 22 eller 70 år, og uansett hvor du er i livet. Noen velger å satse på å bli avdelingsledere, andre vil utforske kreative muligheter, eller vie seg til å bli dedikerte fagutøvere. Vi vil gi rom for alle.  Det er viktig for å beholde og utvikle arbeidskraften. For vår del vil vi være en trygg, forutsigbar og solid arbeidsgiver hele veien, sier Kristin Blytt Davidsen.

 Jan Arthur Larsen (69): 

 - Ikke verst å ble headhuntet i en alder av 69 år!

 - I år feirer jeg 50 år i frisøryrket og har drevet egen salong i 38 av disse årene. De første 10 årene jobbet jeg faktisk i Ramsvik Frisør i salongen i Bergen sentrum. Så ringen er på sett og vis sluttet, sier Jan Arthur.

Etter årene i Ramsvik hadde Jan Arthur lyst til å starte egen virksomhet. Det resulterte i Jan Arthurs Hårstudio. Men hvordan har det vært å gå fra å være sjef for tre ansatte, til å være ansatt selv?

 - Det er selve faget jeg alltid har vært interessert i, så det å få jobbe som frisør og slippe ansvaret som følger med å drive egen virksomhet, har ikke vært vanskelig. Dessuten har jeg fått en utrolig hyggelig mottagelse av mine nye kolleger i avdelingen på Solheimviken. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb, smiler Jan Arthur.


 Torbjørn Henriksen (72): 

 - Abstinensen ble for stor!

I likhet med Jan Arthur, har Torbjørn Henriksen en fortid i Ramsvik Frisør, der han gikk læretiden i avdelingen på Voss, tilbake på 70-tallet. Det var en fin tid, minnes han.

 - Det var helt topp, Jeg lærte veldig mye, ikke minst har jeg tatt med meg Sigmund Ramsviks vektlegging på ergonomi og arbeidsstillinger. Jeg hadde aldri greid å bli i yrket så lenge, hvis jeg skulle jobbet sående hele tiden. Men jeg hadde etter hvert lyst til å starte egen salong, så da ble Chic Frisørteam etablert. Salongen ble solgt da jeg planla å nyte pensjonisttilværelsen.

- Men jeg savnet kundene og det å ha noe å gå til. Jeg hadde rett og slett abstinens. Så det var hyggelig å komme tilbake til Ramsvik. Jeg må si det er en lettelse å kunne fokusere 100 % på faget, og slippe arbeidet med vaktliste, skaffe vikarer og føre regnskap. Jeg er ferdig med dagen når jeg går ut av salongen. Det er jeg veldig fornøyd med, avrunder Torbjørn Henriksen.

 

 Artikkelen står på trykk i magasinet FRISØR nr 2 2024 

Tilbake
Annet Innhold