• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
I år var Anita Wæraas, vinner av Årets Frisør Region 3, internasjonal finalist i BTC #ONESHOT Hair Awards, verdens største og mest prestisjetunge konkurranse på Instagram. 

I år var Anita Wæraas, vinner av Årets Frisør Region 3, internasjonal finalist i BTC #ONESHOT Hair Awards, verdens største og mest prestisjetunge konkurranse på Instagram. 

Reisebrev fra «The biggest hair show in the world»

Behindthechair.com har blitt en internasjonal møteplass for frisører. BTC #ONESHOT Hair Awards er verdens største og mest prestisjetunge konkurranse på Instagram.  På syv år har det mottatt 1,4 millioner konkurransebidrag fra 80 land.  I år var Anita Wæraas, vinner av Årets Frisør Region 3, internasjonal finalist og med på kjempearrangementet i USA. Les hennes inspirerende reisebrev.


En varm ettermiddag i juli er en gjeng gode, gamle hårvenner samlet hos Line Tangen.  June Eriksen, Cathrine Grinaker, Mie Bilkvam, Therese Haugsnes og jeg. De har alle, på hver sin måte, hatt en rolle i min frisørkarriere.  Vi prater pjatt og forteller hva som skjer om dagen. 

Jeg viser de nomineringen min til BTC ONESHOT, og da, akkurat da, tikker det inn en personlig voicemail fra Mary Rector, gründer av BehindTheChair.Com (BTC) og #ONESHOT Hair Awards.

Vi skrur opp lyden. Hun sier jeg må komme over for å feire bildene mine, at de er unike og har en god sjans. Alle blir i ekstase, men jeg vil ikke dra, ikke på yngste datteren min sin første skoledag og heller ikke alene. Overtalelse starter, og jeg lytter og hører at dette er en «en gang i livet opplevelse».  Therese tar tak i meg og sier: «Jeg blir med, jeg fikser, vi drar!»

Familiene våre er fantastiske, og gir oss et rungende JA til å dra på tur.  Dagen etter sender Therese meg en screenshot. Flybilletter er bestilt og det er jammen hotellet også. Vi skal på tur.

 

DAG 1 - Lørdag 13/8 2022 

To på tur. Off we go...

9 strake timer på hver vår treseter og vi entrer Orlando Florida, stedet for BTCshow og ONESHOT Hair Awards 2022.  Proppet med entusiasme og energi drar vi i en meget klam og varm taxi til det gedigne hotellet Orlando World Center Marriott, hvor alt av begivenheter skal holde sted.

Vi sjekker inn og går for å orientere oss. Vi går og går og går, forbi skilt og tekster som pumper oss klare til å heie på oss selv og lede oss frem mot «The biggest hair show in the world».

Vi kommer frem til innsjekkingen. Der skal vi få alt av klareringer. Badges, armbånd og goodiebags. De er stappet med produkter, børster og klippemaskin og mye mer... (Funfact: Dro med 13 kg bagasje, kom hjem med 25kg).  Med alt det nye å bære på måtte vi få lagt fra oss bagasje, så vi dro opp på rommet i 16. etasje, med nydelig utsikt over bassengområdet og fantastisk aircondition. 

Mat og drikke ble bestilt til rommet, for vi måtte fikse oss klare til Cocktail party for Topp25 finalistene.  Der var det ikke lov å ha med seg sin +1, det vil si reisefølget, så jeg var litt spent og en smule nervøs da jeg entret partyet. 

Alle finale bildene var hengt opp i et galleri, og jeg gikk rundt og tittet. Det var MYE flott arbeid å beundre. Folk flokket seg rundt, så og kommenterte de flotte arbeidene. Det var fullt av folk og masse lyd.

Jeg fant meg et bord og ble stående og titte på alle frisørene. Det var helt fascinerende. Vi i bransjen tar jo gjerne litt plass, men her klarte de å toppe det til de grader!  Slo av en prat med en og annen, og det var hyggelig og interessant, men det føltes litt «viggo». Ble bare mange korte høflighetssamtaler. Savnet Therese, min +1 på turen. Vi Snappet og bestemte oss for å gi det en sjans, så etter en god overtalelse og litt effektiv smisk med inngangspersonalet, fikk vi Therese inn på festen.  Juhuuu, nå kunne vi glane sammen.

Annerledes, uvant og fascinerende

Det ble holdt taler av Mary og Kevin, grunnleggere av ONESHOT og BTC. De pumpet opp selvtilliten til publikummet sitt. Preket om hvor AMAZING alle er. De har en innlevelse og et engasjement så du blir helt nødt til å hyle med i tilhengerropene. Fascinerende, spennende og annerledes. Tenker vi her hjemme kan lære LITT av de «over there». De er så mye mer frigjorte utad. De er høye og lave, tykke og tynne, gothere og beibs, men det bugner av selvtillit i alle slags former og fasonger. En berikelse å observere, men veldig uvant for en traust nordmann.

Vi koser oss i folkemengden, og det er godt å være to. Til slutt stopper skoene våre å virke. Vi tar de under armen og går og går og går barbeint til rommet i 16. etasje. Svalt og deilig. Vi kryper under dyna med en liten night snack og sovner, spente på dag to...


DAG 2 - Søndag 14/8 2022

Eventyret og det magiske øyeblikket

Tidlig, tidlig nytes morgenkaffen på balkongen med en fristende utsikt over bassengområdet i varmen. Vi er overraskende opplagte etter gårsdagens strabaser.  Frokost inntas, vi er klare for dagen og for å ta til oss det den har å by på. 

Vi går og går og går, igjen forbi alle plakatene som skal pumpe oss fulle av selvsikkerhet og selvtillit. Vi lar oss overtale litt mer i dag...

Det holdes flotte kurs. Vi får med oss en nydelig klippevisning fra ARC Scissors med flere dyktige artister, som Chris Jones og Rachel Williams. De viser oss enkle og effektive teknikker, som lett kan bli tatt i bruk i salongen.

Redken holder et lærerikt og brukervennlig kurs, med nyttige tips og triks, holdt av blant andre Adrienna Dara og Sean Godard. Og L’Oréal viser oss «enkle» hverdagstriks med farge, gjort av Jack Howard og Min Kim, som gir helt nydelig resultater. 

Vi ble inspirerte!

Det er alltid gøy å se hvordan andre jobber og tenker, og se hva de nyeste hårkolleksjonene har å by på. Man plukker nesten alltid opp noe nytt som du syns virker interessant, og vil prøve det i salongen, og vipps så ble du en litt bedre frisør. Og det vil vi jo, bedre og bedre, dag for dag.

Alarmen går

Vi rusler en runde på messeområdet og ser flere interessante leverandører som vi ikke har her hjemme. Vi får med oss noen prøver fra entusiastiske selgere som gjerne vil komme inn på det norske markedet. Vi får se da vøttø… Det virket kult.

Det blir tid for lunsj og en hårpause. Vi entrer det fristende, men hete bassengområdet. Bunkrer oss ned med noen kalde Corona i bøtte, og setter oss godt til rette i solstolen.  Men så, Red Alert! When in Orlando... Tror du ikke at stormalarmen går da. Hele bassengområdet må ryddes. Da var det bare å ta bøtta under armen og følge strømmen av folk. Vi endte opp i bassengbaren.  Corona’n ble inntatt mens de beksorte skyene med lyn krøp seg forbi.

Dørene åpnes…

Tiden gikk og plutselig var tiden inne for å gjøre seg klar til prisutdeling: #oneshothairawards class of 2022.  Det ilte i magen mens vi stæsjet oss og gjorde oss klare for nye eventyr.

Vi begynte ferden mot awardsarenaen. Vi gikk og vi gikk og vi gikk.  Førdrinken var i gang, og det bugnet av folk igjen. Nå hadde de dratt på enda litt ekstra, og mange var mer enn staselig antrukket for anledningen. Folk med mye klær, nesten ingen klær, ballklær og kostymer. Therese og jeg glemte å prate igjen. Vi titta og titta og titta. En fryd for øyet og sinnet at så mange karakterer kan samles på ett sted.

Dørene åpnet seg, folk flokket seg mot inngangen, og vi fulgte med strømmen. Fant plassene våre på tredje rad.  Perfekt plassering. Nå skulle showet starte, men vi ventet og ventet og ventet. Godt over en time satt vi der i det kjølige rommet.  Men så, der var showet i gang! 

Den ene prisen etter den andre ble annonsert.  Ekstatiske vinnere kom opp og holdt takketaler på takketale, alle «The American Way». 

Det var fascinerende. Kulturene våre er ganske så forskjellige. Det var mye snakk om personlige kamper for å komme «opp og frem», lite om håret og prosessen bak bildene. Annerledes!

Takk til…

Personlig ville jeg brukt taletiden til å takke de som har lært meg faget, og de som arrangerer konkurranser, så vi får mulighet til å gjøre dette. Og selvfølgelig alle de som er med å leke med meg når vi skal lage bildene. Samarbeidet med Håvard Scheie, som er fotografen og har et nydelig blikk gjennom linsen. Dordi Iren Eriksen, make up artisten som er med på å fullføre uttrykket i bildene. Og ikke minst modellene mine, at de lar meg få leke og utfolde meg kreativt med håret deres.  Jeg er SÅ takknemlig for at alle disse menneskene vil bruke tid sammen med meg, så jeg kan få gjøre noe jeg elsker og brenner for. TUSEN TAKK!

Jeg vant ikke for kolleksjonen, heller ikke for Haircolor Shot. Men jeg vant det stolteste hylet under hele utdelingen! Å ha med en venn som heier på deg av hele sitt hjerte, og forstår hvorfor jeg er med på dette.

Det stolteste hylet!

Så kom den første kategorien jeg var nominert i, Haircolor collection. Med en klump i magen satt jeg med mobilen i hånda. Dette var en «en gang i livet opplevelse», men den ville jeg ha med meg videre.  Bildene mine dukker opp på de gedigne skjermene, og alt jeg hørte var Thereses stolte frydefulle hyl i ensom majestet fra min høyre flanke. 

Jeg vant ikke for kolleksjonen, heller ikke for Haircolor Shot. Men jeg vant det stolteste hylet under hele utdelingen! Å ha med en venn som heier på deg av hele sitt hjerte, og forstår hvorfor jeg er med på dette.  DET VAR ET MAGISK ØYEBLIKK FOR MEG! - og det har jeg på film... :-)


DAG 3 - Mandag 15/8 2022

Mette på opplevelser

Dette var siste dagen vår. Vi skulle reise hjem på kvelden. Så med noen få timer igjen tok vi en runde i messen og på visningsarenaen. Men mette på inntrykk bestemte vi oss for å bruke de siste timene ved det fristende bassengområdet. Denne gangen gikk ingen alarm.

Vi hadde fått nok opplevelser å fordøye. Nå var vi klare for å dra hjem igjen.

Takk for turen Therese @haux. Jeg tar gjerne en tur igjen.

 


Årets Frisør 2023  

Fotokonkurrasen Årets Frisør er en døråpner for mange muligheter. Gode fotokolleksjoner blir lagt merke til, og vinnere lyser opp i landskapet.  

Tilbake
Annet Innhold