• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Patrycja Pawelec var med på NFVB Lederprogram, kull 3 i Ålesund. Det har gitt henne ny kunnskap og ny motivasjon som bedriftsleder. Det har også gitt bedriften en oppblomstring.<br/>

Patrycja Pawelec var med på NFVB Lederprogram, kull 3 i Ålesund. Det har gitt henne ny kunnskap og ny motivasjon som bedriftsleder. Det har også gitt bedriften en oppblomstring.

Ny jobbglede ga fantastiske resultater

Hudpleiebedriften Fintfølende fingre kan oppsummere over 70 % økning i omsetning sammenliknet med samme periode i fjor.  Eier og daglig leder Patrycja Pawelec forteller at mye skyldes at hun var med på NFVB Lederprogram. – Med mye mer kunnskap om ledelse og kommunikasjon fikk jeg ny glede av å jobbe og å få til ting, smiler hun. 

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2022-04-21T10:23:45.0000000Z

Patrycja Pawelec opplevde som mange andre at hverdagen tok henne, der det var vanskelig å kombinere roller og prioritere oppgaver. Hun mistet etter hvert energi og oversikt, og det å ha nok tid til alt hun hadde lyst å gjøre. 

 - Jeg har mange faste, kjekke kunder, og som oftest fullbooket kalender i 4-6 uker. For mange er det kanskje luksusproblem, men det er også litt utfordrende. Det er ikke alltid like lett å være leder, terapeut, mamma, kone og husmor i ett, men jeg prøver så godt jeg kan å være meg selv også, sier hun med et glimt i øyet. 

Følte behov for lederkunnskap

 - Jeg har aldri utdannet meg til å være leder, og plutselig har jeg blitt det. Følte at siden jeg har ansvar for både klinikken og kollegaene mine, så bør jeg ha mer kunnskap. Klinikken min og mine kollegaer har alltid vært «selvgående», derfor har jeg tenkt litt om det er nødvendig å bruke en del penger på denne type kurs som ikke gir inntekter. Men dette kurset var absolutt verdt hver krone.

Det er ikke alltid like lett å være leder, terapeut, mamma, kone og husmor i ett, men jeg prøver så godt jeg kan å være meg selv også, sier hun med et glimt i øyet. 

Beste investering! 

 - I de siste årene var det en del ting i privatlivet mitt som gjorde at jobben var ikke høyest prioritert. Dette førte til mye rot og ganske dårlig økonomi, forteller Patrycja åpenhjertig. Når jeg så at dette flotte tilbudet med NFVB Lederprogram i Ålesund, måtte jeg bare melde meg på. Har ikke angret på ett sekund. Lederutviklerne Alf Inge og Therese er fantastiske mennesker som forandrer livet, smiler hun. 

Et godt kunderåd

Patrycja Pawelec er født, oppvokst og utdannet i Polen. Hun kom til Norge som fersk utdannet 22-åring i juli 2009. I oktober samme år åpnet hun døra til klinikken sin for første gang. Da befant Fintfølende fingre seg i et lite rom i kjelleren i et privathus. 

 - Jeg hadde en del fornøyde kunder, men det var ikke nok for å overleve. Derfor jobbet jeg i tillegg som assistent på omsorgssenter. En gang tenkte jeg at det er kanskje ikke vits i å drive videre, siden det er så få kunder. Da kom det en kunde til meg som anbefalte meg å flytte lokalet til en annen plass, som ligger ved siden av en nyoppstartet frisørsalong. Jeg følte at jeg ikke hadde råd til oppussing av lokalet, men noen måneder senere flyttet jeg klinikken. Dette var i desember 2010.

Det var absolutt verdt investeringen!  To måneder senere måtte jeg si opp jobben på omsorgssenter fordi jeg hadde ikke tid til den jobben. Kunne jobbe med kunder fra tidlig morgen til sent kveld.

Jeg tror ikke at vi har noe som vi kan kalle hovedprodukt. Har i grunn mange kunder som velger forskjellige behandlinger. Men stell av bryn og vipper, ansiktsbehandlinger, hårfjerning og fotpleie er behandlingene som vi gjør mest av.

Et bredt tilbud 

Patrycja har solid faglig bakgrunn for å kunne tilby mange tjenester i salongen.

 - Jeg har bachelor i bioteknologi (universitet i Opole) og to års utdannelse innen hudpleie fra en privat skole i Polen.  Jeg har alltid likt å ha mye å gjøre. Tok begge fag på samme tid. Det var tøft i perioder, men alt går når man vil, sier hun, og legger til at hun senere også tok fordypningskurs i fotpleie i Norge.

 - Hudpleieutdannelse i Polen ser litt annerledes ut enn i Norge. Det er alltid etter videregående skole, ikke sånn som her i Norge.  Det er mer tid for å lære mye om faget. Derfor kunne jeg tilby kundene mine både hudpleie og fotpleie. 

Per i dag på Fintfølende fingre jobber det tre terapeuter inkludert Patrycja, to fulltids og en på 50 %. 

 - Vi tilbyr behandlinger innen hudpleie, stell av bryn og vipper, fotpleie, håndpleie, hårfjerning, massasje og makeup.  Føler at behandlingstilbudet vårt er ganske bredt, og kanskje derfor har vi alltid noe å gjøre? spør Patrycja retorisk. 

 - Da jeg startet var det ganske uvanlig å kunne få både manikyr, pedikyr og f.eks. ansiktsbehandling i en liten klinikk. I dag er det mer vanlig, tror jeg.  Jeg tror ikke at vi har noe som vi kan kalle hovedprodukt. Har i grunn mange kunder som velger forskjellige behandlinger. Men stell av bryn og vipper, ansiktsbehandlinger, hårfjerning og fotpleie er behandlingene som vi gjør mest av. 

 - Jeg har alltid vært opptatt av kvalitet og er veldig presis. Krever det samme av mine flinke kollegaer.  Våre kunder setter stor pris på det. Kunder er i alle aldersgrupper, fra 5 år (noen få, med spesielle utfordringer) opp til over 100 år!  Men den største kundegruppe er mellom 45 og 85 år. 

- Vi tilbyr behandlinger innen hudpleie, stell av bryn og vipper, fotpleie, håndpleie, hårfjerning, massasje og makeup.  Føler at behandlingstilbudet vårt er ganske bredt, og kanskje derfor har vi alltid noe å gjøre? spør Patrycja retorisk. 

Ble en mer bevisst bedriftsleder

NFVB Lederprogram legger opp til veldig høy nytteverdi, med praktiske oppgaver knyttet til undervisningen. Selv legger Patrycja vekt på den bevisstgjøringen hun opplevde programmet ga henne.

 - Jeg har blitt mye mer bevisst som leder og fagutøver. Både i samtaler med kunder og mine medarbeidere, men også på tidsbruken min, planlegging og økonomi. Dette fører til gode resultater, fastslår hun. 

Lederprogrammet gir også deltakerne «verktøy» til bruk i ulike sammenhenger.

 - Jeg bruker i grunn alle verktøy. Ikke samtidig selvfølgelig. Tror at det er lurt å skifte litt fokus.  Det som er veldig unikt med de verktøyene, er at man kan bruke de i mange år framover. Hver gang kommer du dypere og dypere. Tror at vi blir flinkere for hver gang, både med kommunikasjon, tilbakemeldinger og resultater. 

Godt samspill med kurs og coaching

Som del av programmet følges alle deltakerne opp med individuell coaching. Det var en ny opplevelse for Patrycja, og noe hun satte veldig stor pris på.

 - Coaching er superbra! Jeg må bare si at jeg var ganske skeptisk til det i starten. Hva skulle jeg snakke om med en fremmed person? Dette var ikke vanskelig i det hele tatt! Jeg fortsetter med coaching med Therese nå når kurset er over også. Hun hjelper meg å holde fokus og motivasjon, sier Patrycja, og legger til hun har 1 time coaching hver måned. 

Partycja synes det også var veldig bra dialog med de andre kursdeltakerne. 

 - Det var mange kjekke og dyktige ledere med mye erfaring. Eneste jeg savnet var kanskje flere fra hudpleiebransjen. Tror at dette lederprogrammet kunne gi bransjen et løft.  Selv om jeg var den eneste hudpleieren på kull 3, så hadde Alf Inge mange gode eksempler fra hudpleiebransjen, basert på egne erfaringer. Dette var både morsomt og veldig lærerikt, og hjalp meg mye. Men jeg håper at det blir flere hudpleiere som tør å satse på denne type kurs.

Gode resultater

Patrycja og Fintfølende fingre kan oppsummere god utvikling i tiden etter lederutviklingsprogrammet. 

De har fått enda flere faste kunder, og over 70 % omsetningsøkning sammenliknet med samme periode i fjor. Teamet er enda mer fornøyd av jobben sin. Det er mer stabilitet. Selv trekker Patrycja frem det at hun har fått mye mer kunnskap om ledelse og kommunikasjon. Det har gitt henne ny jobbglede. Gnisten er tilbake, som hun sier. 

 - Jeg har lyst til å jobbe videre med mer struktur og få enda mer tid til å lede. Jeg skal fortsette å utvikle klinikken min. Inkludere mine kollegaer enda mer i denne prosessen.  Skal få til en god og sterk økonomi. Jeg har mange ideer, men ofte strekker ikke døgnet til. Så jeg må prøve å ta en ting av gangen, smiler hun. 


Artikkelen står også på trykk i magasinet SALONG Hud & velvære nr 3 2021.

Les NFVBs magasiner digitalt HER.

Tilbake
Annet Innhold