• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
NFVB har en helt spesiell posisjon i bransjen.

NFVB har en helt spesiell posisjon i bransjen.

Positiv energi og gjennomføringskraft

 - Det var en spennende bransjehelg NFVB hadde i mars. Landskonferanse, norgesmesterskap, seminarer og ikke minst den store prisfesten, bransjens desidert største sosiale begivenhet. Selv om helgen i mars for lengst er historie er det veldig mye vi tar med oss på veien videre. NFVBs mangesidige arbeid må ses i sammenheng. Vi samler og bygger bransjekraft, sier NFVB president Espen Sævold. 


Først et lite tilbakeblikk på landskonferansen. Det var positivt med så godt oppmøte, og herlig å møte så mange som virkelig engasjerer seg i bransjens utvikling. Årets konferanse hadde en stram regi, og vår hensikt var først og fremst å vise at «Nå skjer det». Noen savnet selvfølgelig gruppearbeidene vi har pleid å ha, men for meg og alle i styret var det nå viktig å vise at NFVB er på rett kurs og gjennomfører etter den vedtatte strategien. Innspill og spørsmål vi ikke rakk å svare ut på landskonferansen ble tatt med videre og blant annet tatt opp på det digitale medlemsmøtet i mai.

Årets landskonferanse hadde en stram regi, og vår hensikt var først og fremst å vise at «Nå skjer det»

Årets norgesmesterskap var også en positiv opplevelse. Rart å tenke på at forrige NM i The Hub var i 2019 – for tre år siden! Selv om vi har mistet litt kontinuitet, så var det en veldig god gjennomføring. Arenaen var perfekt rigget, og passe intim så du følte energien på konkurransearenaen. Samtidig kunne du besøke leverandørstands rundt arenaen, og treffe mange bransjekollegaer. Det virket som publikum koste seg.

Lidenskap til faget. NM i frisering og hudpleie er en viktig arena for fagutøvere som vil «leve faget».

Prisfesten har for lengst etablert seg som «legendarisk». Når vi i år igjen kunne dekke på til over 700 personer i festsalen på The Hub, og med jubel og fanfarer hylle de som virkelig viser faglig dedikasjon, får jeg en enorm tro på bransjens fremtid. Fantastiske arbeid blir heiet frem av bransjekolleger, og det er ingen tvil om at dette gjør noe med alle som er til stede. Dette er noe man vil være en del av!


Endelig prisfest igjen. NFVBs administrasjon hadde forberedt den godt. Fra venstre: Jan Kristian Pettersen, Vibeke Scheele Moe, Anne Mari Halsan, Jarl Martin Garder og Celina Kjøniksen.


Ved nyttår gikk startskuddet for NFVBs nye regionsatsning. Dedikerte og sterkt engasjerte personer i hvert fylke tar ansvar for at NFVBs målsetninger går fra plan til praksis. Styrking av kontakt med NHOs regionkontor er blant oppgavene, og samarbeid med skoler og opplæringskontor for å nå ut til kommende generasjon yrkesutøvere står høyt på agendaen. Mange av våre lokale laug har lang tradisjon for å ha gode møteplasser, og samspillet mellom laug og regionansvarlige kan skape gode synergier for bransjeutvikling. Vi har et godt rammeverk vi kan bygge på.

Skåler for godt samspill. Etter landskonferansen var det en sosial samling for NFVBs nye regionansvarlige. De har en viktig oppgave med å bygge nettverk og jobbe med NFVBs aktiviteter i hvert fylke. 

NFVB er rigget for fremtiden, men mye innsats må legges inn for å nå de målene vi har satt oss. Vi må bruke erfaringer og være uredde for nytenkning. Vi må også være uredde for å innrømme feil, men heller bruke disse for å sette ny kurs. 

Bærekraft kommer mer og mer som noe man naturlig bygger inn i alle valg og prioriteringer. Det er snakk om en holdning, en levemåte for å ta ansvar for fremtiden. FNs bærekraftsmål omhandler også å skape gode og trygge arbeidsplasser som folk trives i.  Bærekraftsmål er også vurderingskriterium i NFVBs bedriftskonkurranse Årets Hudpleiebedrift.  

Sommeren er også tid for å samle krefter etter en hektisk og krevende høst/vinter. Selv skal jeg feriere både spartansk og med full komfort, men den største gleden og luksusen er å være med familie og venner. Jeg føler meg heldig og privilegert som kan dette.  

 

Gleder meg til å jobbe sammen med deg for å sette fremtidens bransjestandard. 

Jeg ønsker deg en fantastisk fin sommer!


Artikkelen står på trykk som leder i magasinet FRISØR nr. 2 2022

NFVBs president skåler for og med bransjen på årets store prisfest, med over 700 bransjefolk i salen på The Hub.


Tilbake
Annet Innhold