• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
La oss gjøre det bra - sammen

La oss gjøre det bra - sammen

Nye muligheter, ny kunnskap og nye krefter

Året er godt i gang. Etter en hektisk oppstart kom en litt roligere tid, perfekt for planlegging, teambuilding og internkursing av ansatte. Jeg har lært å bli mer bevisst å sette av tid til dette. Det er god investering i utvikling og styrking av bedriften.


Det beste jeg gjorde i 2022 var å være med på NFVB Lederprogram med Alf Inge Cleve-Stiansen. Det var verdt hver eneste krone, og det merker jeg spesielt nå, for planleggingen av året ser helt annerledes ut.  Jeg er tryggere i meg selv, jeg merker at mine ansatte har mer tillitt, og verktøyene vi fikk på kurset fungerer!  Vi har blitt mer bevisst på mål og på kvaliteten av jobben vi utfører.  Jeg ser et større engasjement hos kollegaene mine, for nå er de mer inkludert i hele driften, og på den måten føler de mer ansvar for at vi skal nå målene våre - sammen.


Hudpleie krever tid og kunnskap

Bransjen og faget vårt er i stor utvikling. Vi får mer effektive behandlinger og produkter som kan gjøre stor forskjell på hud og helse.  Nå er det spesielt mye fokus på isotretinoin som behandling på aknehud blant unge på sosiale medier. Det virker som om «alle» sliter med huden sin. Influensere forteller om sine produktrutiner, og noen kan også dele historier om vellykkede isotretinoin kurer.

Det er helt supert at noen deler det også!  Det er bare litt for lite fokus på hva som er ulemper, bivirkninger, nødvendig etterbehandling og når det faktisk er nødvendig med en slik kur.  Fakta er at det ikke er en quick fix på hud. Det er gode og ikke minst riktige rutiner som skal til.  

Det er her vi som fagfolk må være tydelige og behjelpelige med å sette sammen en plan (eller anbefale å gå videre til lege OM det er nødvendig).  Det er mye vi som hudterapeuter kan gjøre først!  Vi er en personlig trener for huden, og vi skal gi gode råd og opplæring. Dette tror jeg kan bli noe av det viktigste vi gjør.


Klokkertro på fagbrev

Fagbrev hudpleie er behandlet i utvalg, utdanningsdirektoratet og utdanningsdepartementet.  Utdanningsdirektoratet har lagt ut forslaget på høring, og i skrivende stund venter vi i spenning på tilbakemelding.  Jeg gleder meg til å ta tak i dette, når vi endelig kan gjøre det i praksis.  Jeg har klokkertro på at det vil bli bedre for bransjen, og ikke minst for elevene som skal velge faget.  De skal tross alt ta stafettpinnen videre. Dette er arven vår, som vi jobber så hardt for! 

Dette er arven vår, som vi jobber så hardt for! 

NFVB styrker bransjen

I mars arrangerte NFVB Beauty is Business, med norgesmesterskap, seminarer og bransjetreff.  Matnyttig og inspirerende, vel verdt å få med seg.  Samme helg hadde NFVB også sitt landsmøte, der undertegnede var så heldig å bli valgt inn i styret.  Der er jeg ikke alene om å ha bakgrunn som hudterapeut, og jeg føler vi har god tyngde og en tydelig stemme når vi jobber med saker som har betydning for fag, folk, bedrifter og bransjen. 

Du får et innblikk av hva NFVB jobber med gjennom dette magasinet, men som medlem kan du også følge med på de digitale medlemsmøtene. Der får du masse god info!  Det kan være veldig nyttig å bli kjent med alle medlemsfordelene. Det er for eksempel ikke bare-bare å holde seg oppdatert på alle regler og nyheter. Gjennom NFVB får du tilgang på mye info.  

Jeg ser virkelig frem mot fortsettelsen av dette året.  La oss gjøre det bra - sammen

Carina Dahl Aspeli er hudterapeut og daglig leder i Hvil vingene dagspa.
Bedriften er medlem i NFVB, og Carina sitter i NFVBs styre.

 Artikkelen står også på trykk i magasinet Hud & velvære nr 2 2023.


 

Tilbake
Annet Innhold