• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Bransjen er i rivende utvikling. Kundene er bevisste, da må fagutøvere vise at de har den nødvendige kompetansen for å inngi tillit, mener Petra Askengren i NeglAkademiet.

- Bransjen er i rivende utvikling. Kundene er bevisste, da må fagutøvere vise at de har den nødvendige kompetansen for å inngi tillit, mener Petra Askengren i NeglAkademiet.

NeglAkademiet: Kompetansegivende kurs i stor bredde

- Vi merker en økt etterspørsel etter både fysiske kurs og nettbaserte kurs innen alle de produktområdene vi jobber med. Jeg synes det er positivt at de som ønsker å jobbe i skjønnhetsbransjen søker fagkunnskap for å bli trygge og seriøse fagutøvere, sier markedsansvarlig Petra Askengren i NeglAkademiet.


Navnet til tross, NeglAkademiet har beveget seg inn på nye produktområder siden oppstarten for 35 år siden. Nå jobber man med negledesign, hånd- og fotpleie, vippe-extension, brynslaminering og vippeløft, samt voks og hårfjerning. Men selskapet leverer ikke bare produkter. Kursvirksomheten har vokst seg stor og er en viktig del av driften, med instruktører og kursholdere i Oslo, Stavanger, Bergen, og Trondheim.

 - Pandemien var en stor belastning, men vi holdt det gående gjennom å utvikle nettbaserte kurs. Dette har fungert bra, men vi ser nå at mange ønsker fysiske kurs og det vil være et viktig tilbud fremover. Det å få en fysisk korrigering er selvsagt viktig, men vi ser også en fordel med våre nettbaserte kurs. For mange er dette et ypperlig tilbud, sier Petra.

 - Vi fokuserer derfor på begge deler fremover. Det fine med nettbaserte kurs, er at man ikke trenger å reise rundt. Man har tilgang på å se demonstrasjonene med lærer så mange ganger man ønsker. Våre grunnkurs sendes live, slik at man har toveis-kommunikasjon og personlig oppfølgning gjennom hele kurset. Tilbakemeldingen på innlevert arbeid er også meget konkret og billedlig, fordi man sender inn bildemateriale og får bildene detaljert korrigert. Dette gir den enkelte elev tydelig korreksjon, positive, konkrete innspill og forklaringer på behovet for endring av design og balanse, legger hun til.


Krevende å jobbe i premium-segmentet

 - Bransjen er i en rivende utvikling. For vår del har vi siden starten satset på ledende merker i premium-segmentet, men det har sine utfordringer. Vi har bygget opp et profesjonelt apparat rundt våre merkevarer for å spre kunnskap, videreutvikle bransjen, ha et godt varelager og bistå med raske leveringer.  Men vi utfordres av konkurransen fra lavprissegmentet. Som profesjonell utøver mener vi det er viktig å huske på at produktene i seg selv bare er en liten kostnad av det å utøve håndverk, som eksempelvis negledesign. Som fagutøver er det viktig å ha en sunn balanse mellom investering i egen fagkunnskap, inspirasjon og effektivitet, og det å bruke sikre, trygge og bra produkter, sier Petra.

 - Det samme gjør seg gjeldene når det gjelder vippeløft og brynslaminering. Vi fører kun kvalitetsmerker som tilfredsstiller EU-standarder og er produsert i Europa. Det å unngå allergiske reaksjoner er noe man må legge stor vekt på som profesjonell fagutøver, og noe vi i bransjen må forebygge så godt det lar seg gjøre. Direkte-import har økt etter 2020, og vi frykter allergiske reaksjoner blant private brukere. Derfor er det viktig at vi i bransjen har fagkunnskap og kan gi gode råd og behandlinger når disse tar kontakt for profesjonelle behandlinger.

 - Som bransje er vi alle tjent med en økt profesjonalisering, som gjør at vi kan ta betalt for de behandlingene som utføres, mener Petra.


Profesjonell og personlig

Som en av de få grossistene i bransjen har NeglAkademiet valgt å beholde butikken ved hovedkontoret på Skøyen i Oslo.

 - Profesjonelle, sertifiserte kunder kan bli godkjent for å handle i vår profesjonelle nettbutikk. Her får de også tilgang til oppdatert nyhetsinformasjon. Men vi har også vært opptatt av å ha et tilbud til fagutøvere som vil handle i en fysisk butikk. Det gir dem mulighet til en praktisk veiledning av våre fagpersoner. Så det er noe vi vil beholde, fastslår Petra Askengren.


Tilbake
Annet Innhold