• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Fotokonkurransen Årets Frisør handler om å formidle et budskap som skal forstås. Det skal vise forståelse for en helhet, der fagkunnskap synliggjøres på flere nivåer. 

Fotokonkurransen Årets Frisør handler om å formidle et budskap som skal forstås. Det skal vise forståelse for en helhet, der fagkunnskap synliggjøres på flere nivåer. 

Med øyne for kreativitet, inspirasjon og variasjon

Nå er tiden inne for å delta i fotokonkurransen Årets Frisør 2022. Angelo Seminara, Ken Picton og Joakim Roos var jury for Årets Frisør 2021. Les deres tips til fotokonkurranser.  For ordens skyld: Hvem som er jury for Årets Frisør 2022 er hemmelig frem til etter bedømming. 

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2021-11-11T12:53:19.0000000Z

Årets Frisør konkurransen har alltid hatt noen av verdens fremste frisører i juryen. Merittene deres gir stor "tyngde" til konkurransen, når man vet at man blir vurdert av de aller, aller beste. Det å bli nominert til en Årets Frisør kategori skal henge høyt, og vinnerne kan føle seg trygge på at de har internasjonal klasse.

Inspirert jury

Juryen Seminara/Picton/Roos er samstemte på at Årets Frisør konkurransen viser en høy grunnkompetanse blant deltakerne.  De uttrykker at bidragene er mer «behagelige» å se på enn de har erfart i andre liknende konkurranser, selv i Avant Garde kategorien. Spesielt fremhever de at bidragene i lærlingekategorien viser en fantastisk kvalitet.  Det lover jo svært godt for fremtiden.  

 - Generelt har jeg sett mange kreative og inspirerende hår og bilder med store variasjoner i utseende og kreativ retning. Det er alltid sterke og mindre sterke bilder, og det viser også vekstnivået, forteller Joakim Roos.

Råd fra juryen

Selv om juryen har litt forskjellig bakgrunn, er de enige om hva som er viktige elementer i juryeringen. 

- «Keep it simple» er juryens enkleste råd til alle som sender bilder til slike konkurranser. Det handler om å formidle et budskap som skal forstås. Det skal vise forståelse for en helhet, der fagkunnskap synliggjøres på flere nivåer. 

- Det å vinne en slik konkurranse krever tålmodighet. Det handler om å ta med seg erfaringer og lære av egne feil, men også om å være villig til å bruke tid og ressurser på å utvikle seg selv som fagperson og i det å arbeide med foto. 

 - Det er lurt å følge med på hva som skjer i andre liknende konkurranser andre steder i verden, men ikke kopier andre. Vær original!

 - For meg er det å jobbe med bildedesign det å kunne fortelle en historie med bildene eller kolleksjonen som blir laget. Jeg tror det er viktig å finne en rød tråd i det du vil kommunisere og jobbe rundt det.  Det gjelder å finne et fokus! Du må lære at det er ikke hva du skal legge til, men hva du kan ta bort som kan fortelle historien på en sterkere måte, sier Joakim. 


Frist for påmelding til konkurransen: 30. november 2021.  

Frist for levering av bidrag digitalt: 15. desember 2021.


Angelo Seminara

 

Angelo Seminara er en av de fremste og mest originale frisørene i vår tid. Fire ganger (!) vinner av BHA British Hairdresser of the Year Award og tre ganger vinner av Grand Trophy AIPP Award. Merittlisten er mildt sagt stor!

Seminaras arbeider er kjent for stilskapende kreativitet og fantasi utenfor kategorisering. Hans tilnærming er som en kunstner, designer eller oppfinner, som fantasifullt oversetter observasjoner av verden til utrolig originale former og farger. 

Han følges ivrig av frisører, fotografer, stylister og modeller over hele verden. Moteukene i Paris, New York, London og Milano har vært på reiseruten hans, og han har jobbet med Chanel, Valentino, Hermes, Stella McCartney, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Vivienne Westwood ... listen fortsetter. Han får regelmessig oppdrag fra mange av verdens ledende mote- og stilmagasiner, inkludert Harpers Bazaar, Vanity Fair, Italian Vogue, French Vogue, The Sunday Times, Mixte og Dazed and Confused.

Angelo har også tidligere vært jurymedlem for Årets Frisør, og det er en stor glede å kunne ønske ham velkommen tilbake for å vurdere årets konkurransebidrag.


Ken Picton

 

Ken Picton er blant annet fem ganger vinner av Wales and South West Hairdresser of the Year, og er den første waliseren som er med i BHA Hall of Fame. Ken ble også kåret til årets BHA Colorist i 2013 med Paul Dennison etter å ha skapt sin innovative kolleksjon inspirert av Andy Warhols popkunsttrykk av Marilyn Monroe. En uke senere hentet han prisen Fellowship’s Fashion Focus Image of the Year for sitt Chunky Plaits-bilde fra Automik-kolleksjonen. Listen over priser er lang, både som kreativ frisør og som dedikert salongleder. Vi kan også nevne Most Wanted Businessman of the Year 2009 og Fellowship UK Salon of the Year 2009 & 2010.

Salongen ligger nær et BBC TV-studio, og de jobber med en rekke programledere og skuespillere, samt og forskjellige idrettsutøvere innen rugby, fotball og ishockey.

Picton jobber også bak kulissene på moteshow som LFW, og han er nåværende president for «The Fellowship for British Hairdressing».


Joakim Roos

 

Joakim Roos har gjennom det meste av sin yrkeskarriere vært involvert i utdanning på en eller annen måte, og i forskjellige nivåer og kapasiteter. Han er en sann frisørglobetrotter, og reiser verden rundt med over 30 land på besøkslisten hvert år. Han er opptatt av å oppleve kulturen så vel som det kreative aspektet,  og forstå hvordan skjønnhet tolkes i de forskjellige deler av verden. 

Joakim har vært tilknyttet flere store produktselskaper, samt vært teknisk direktør for ulike store salongkjeder i Asia.  Det har gitt ham en unik erfaring og forståelse for behovet for utdannelse på forskjellige nivåer i vår bransje.

Vi kan ellers ta med følgende små glimt fra hans lange merittliste: 

Intercoiffure Mondial Globe Educator Award 2013 og Intercoiffure World Academy Trainer.  OMC European Champion 2003 (3 gull), 2 gull i Americas cup Chicago 2004. Trener for det kinesiske landslaget (med gull i mange mesterskap), og trener nå for det medaljevinnende svenske landslaget. 

 

Tilbake
Annet Innhold