• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Jeg er en hårnerd og drives av min pasjon for faget og konkurranser, sier Årets Frisør 2018, Elisabeth Rendall.

- Jeg er en hårnerd og drives av min pasjon for faget og konkurranser, sier Årets Frisør 2018, Elisabeth Rendall.

Klar for årets prisfest

- Vi ble veldig inspirert og beæret over å vinne prisene Årets Frisør og Årets Lærling i fjor, og kommer definitivt til å legge turen til Oslo under Hår & Skjønnhet og Prisfesten i mars, sier Elisabeth Rendall fra Coma Frisør i Trondheim.

  - Dette er definitivt årets kreative høydepunkt, smiler Årets Frisør 2018 Elisabeth Rendall og Årets Lærling 2018 Ellen-Kristine Helmersen. Sammen satte de ettertrykkelig Coma Frisør på kartet. I Magasinet FRISØRs portrettintervju i etterkant av prisfesten lovet Rendall å satse videre, og det løftet har hun holdt.

 - I år er nesten hele teamet i Coma Frisør engasjert i fotokonkurransen. Vi har sendt inn bidrag i flere kategorier. I lærlingkategorien har to av våre medarbeidere, Ingrid og Elisabeth, sendt inn hvert sitt bidrag. Monica Berge, som ble nominert til Årets Frisør i 2017 og i 2018, har levert inn bidrag både til Årets Frisør og Årets Avant Garde. Selv har jeg laget kolleksjonsbilder til Årets Frisør og Årets Herrefrisør, forteller Elisabeth Rendall.

 - Vi startet arbeidet med kolleksjonsbildene til fotokonkurransen rett etter sommerferien i fjor og har brukt mye tid og krefter på dette. Vi er veldig spente på juryens vurderinger og krysser fingrene for at vi vinner priser i år også. Men konkurransen er hard. Hvis vi ikke vinner priser denne gangen, anser jeg det uansett som en ære hvis noen av våre bidrag blir nominert i en priskategori. Det er en anerkjennelse i seg selv. Det blir uansett spennende å oppleve Prisfesten i The Hub. Vi gleder oss alle til komme til Oslo, sier Elisabeth.


- Det var utrolig gøy å vinne Årets Frisør etter å ha sendt inn kolleksjonsbilder syv ganger, smiler Elisabeth Rendall, daglig leder og medeier i Coma AS i Trondheim.
Foto: Mikkel Walle  Hår: Elisabeth Rendall
Bilde fra Elisabeth Rendalls vinnerkolleksjon preget forsiden av Magasinet FRISØR nr. 3/18. Foto: Mikkel Walle

Her er intervjuet i Magasinet FRISØR nr. 3 2018: 

En fantastisk opplevelse!
 - Jeg ble helt ærlig ganske overrasket. Det tok 10 sekunder før det gikk opp for meg at jeg hadde vunnet. Det hele var ganske uvirkelig. Med så mange sterke konkurrenter kan man nesten ikke tro at man skal komme helt til topps. Det var en fantastisk opplevelse, som gir inspirasjon til videre innsats, sier en opprømt prisvinner.


 - Prisfesten Årets Frisør er definitivt årets høydepunkt understreker Elisabeth Rendall i etterkant av begivenheten. Utmerkelsen Årets Frisør 2018 skal pryde veggen i salongen Coma i Trondheim sentrum. Men det blir ikke noen lang pustepause og hvile på laurbærene etter å ha sikret seg den prestisjetunge prisen. Planene for neste års konkurrranse er allerede i støpeskjeen, og hele teamet i Coma frisør skal stimuleres til innsats.
 - Årets prisutdeling var en skikkelig vitamin­­i­nn­sprøytning, og vi har definitivt planer om å satse videre på neste års arrangement. Målsettingen er å sikre oss én nominasjon i kategorien Årets Frisør og én nominasjon i kategorien Årets Lærling. Konkurransen er hard, men vi har oppnådd flere gode plasseringer gjennom de siste årene, så alt ligger til rette for at vi skal hevde oss. Uansett er det utrolig motiverende å jobbe med denne typen konkurranser, poengterer Elisabeth.

Prøv – og prøv igjen!

Elisabeth Rendall legger ikke skjul på at hun har konkurranseinstinktene inntakte. Hun har en lang karriere som konkurransefrisør, og kan skilte med to NM-titler. Samtidig har interessen for foto alltid vært sterk, og hun har sendt inn bildekolleksjoner til konkurransen Årets Frisør hele syv ganger. I fjor var hun blant de nominerte i Region 1. Nå ble det altså full klaff.
 - Jeg er en hårnerd og drives av min pasjon for faget og konkurranser. Men du kan ikke regne med å oppnå raske resultater. Det kreves at man tar tiden til hjelp for å bygge seg opp faglig. Tålmodighet og stayerevne er viktig. Jeg har gått gradene, for å si det sånn.
 - Men selv om jeg vant Årets Frisør tittelen, må jeg også trekke frem prestasjonene fra teamet i Coma AS. Det var ekstra stas at medeier og arbeidskollega Monica Berge også var nominert til Årets Frisør i region 1. Ikke minst var det en flott innsats av vår lærling Ellen-Kristine Helmersen, som ble kåret til Årets Lærling. Dette ble en fantastisk prisfest for alle oss som jobber i Coma, kvitrer Elisabeth opprømt.

Gode læremestre

Elisabeth Rendall kommer opprinnelig fra Fauske i Nord-Norge, men gjorde trondheimsboer av seg i ung alder. Drømmen var å bli frisør, og det førte henne til Norsk Frisørskole i Trondheim. Etter læretiden ble det jobb i Nikita Hair og H2. Deretter gikk ferden til Blow Hairdressing, og her fant hun inspirasjon til å jobbe med fotokonkurransen Årets Frisør. Primus motor Kenneth Solbakken i Blow er som kjent en av de mest profilerte og meriterte veteranene i denne konkurransen, og det er vanskelig å unngå å bli smittet av engasjementet fra dyktige kolleger… 
Men Elisabeth har fått faglig inputs fra flere kanter. Hun er en prisvinnende konkurransefrisør, og kan blant annet skilte med to NM-titler. Hva har dette betydd for jobbingen med fotokonkurransen?
 - Jeg har klipp og styling som min sterkeste side, og dette kommer nok av at jeg har drevet mye med konkurransefrisering. Her jobber du innen definerte rammer, og det kreves presisjon i alt du gjør. Du blir god teknisk av å konkurrere, samtidig lærer du deg å jobbe på tid. Det er også en fordel når du jobber med foto. Men når du jobber med fotokolleksjoner får du brukt andre sider av deg selv. Jeg synes det er spennende å jobbe bredt og kommer til å satse videre på innsendelser til Årets Frisør. Kanskje jeg også kan pønske ut en idé til kategorien Årets Avant Garde til neste år…

Dristig modellvalg?

Det gjennomgående rådet fra jurymedlemmene i Årets Frisør har vært: Skaff deg en god modell. Ikke bruk en tilfeldig venninne eller bekjent. Men Elisabeth gikk ikke over bekken for å hente vann.
 - Jeg hadde en super modell i salongen. Modellen Ingrid er en av våre lærlinger. Jeg ville skape et uttrykk inspirert av Østen, med grafiske linjer, og hun passet perfekt. Har man en egen modell kan man utfolde seg mer kreativt enn om man hadde brukt en proff modell, med alle de restriksjonene dette innebærer.
 - Jeg har brukt noe løshår for å skape det rette, grafiske uttrykket. Samtidig er jeg veldig glad i farger. Jeg synes resultatet ble bra, og modellen Ingrid er fornøyd, smiler Elisabeth.

Øye for det lille ekstra

Elisabeth har brukt forskjellige fotografer gjennom årene, men har etter hvert funnet frem til sin favoritt.
 - Samarbeidet med fotografen er viktig for å løfte frem resultatene, og jeg må gi cred til fotograf Mikkel Walle for hans bidrag til å løfte frem uttrykket. 

På spørsmål om hva som skal til for å hevde seg i en fotokonkurranse, nøler Elisabeth litt, før hun trekker frem at man må starte med å søke inspirasjonskilder. Selv henter hun inputs fra Instagram, New York Fashion Week og motevisninger i Milano og andre metropoler. Hun bruker også mye tid på å lage skisser.
 - Det er også viktig å ha kunnskap og erfaring, talent og øye for det lille ekstra. Det er små marginer som skiller når man konkurrerer med de beste i bransjen.

På egne veier

Elisabeth er ikke bare en rendyrket hårnerd som hevder seg på ulike konkurransearenaer. Drømmen om å starte egen virksomhet modnet etter noen år som ansatt. Sammen med arbeidskollega Monica Berge, tok hun skrittet ut og startet Coma AS i 2014.
 - Det var spennende, men timingen var riktig for min del. Jeg hadde lyst til å lage et miljøtilpasset konsept og realisere egne ideer. Da må man ta konsekvensene av dette. Min arbeidskollega Monica Berge delte mine visjoner, og sammen tok vi sats og slo til når det rette lokalet dukket opp i 2014. Det er tøft å være en oppstartbedrift, men nå opplever vi at vi har kommet over den første kneika. Vi har vokst til å telle 10 medarbeidere, inkludert to lærlinger. Vi sysler også med planer om å utvide virksomheten. Kanskje blir det en knoppskyting med en avdeling til. Vi får se…

 

Tilbake
Annet Innhold