• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back

Hvorfor bli frisør?

Det er mange gode grunner til å bli frisør: Kreativt yrke, godt arbeidsmiljø og gode lønnsmuligheter er bare noen av fordelene.
Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2019-08-19T10:55:01.0000000Z

Kreativ utfoldelse

Klipping, farging, strukturendring og frisering i kombinasjonen med din egen fantasi, gir deg et hav av muligheter. Som frisør får du bruk for dine kreative evner daglig. Motebildet endrer seg stadig. Nye trender krever nye teknikker og ferdigheter. Ønsker du enda større utfordringer kan du i tillegg være med i ulike frisørkonkurranser, jobbe med motevisninger og hårshow.


Sosialt arbeidsmiljø

Som frisør er du daglig i nærkontakt med kunden. Yrket passer derfor godt til deg som er sosial, har gode anlegg for kommunikasjon og vilje til å behandle alle typer mennesker med samme respekt. Har du det, er arbeidet som frisør svært sosialt og givende.


Gode lønnsmuligheter

Som frisør er du i stor grad med på å utforme din egen arbeidsdag og dermed påvirke din egen lønn. De fleste frisørbedrifter har gode inntektsmuligheter gjennom provisjon både av behandling og salg av frisørprodukter. Gjennomsnittlig inntekt for en frisør er på linje med andre fagutdannede - og du har mulighet til å tjene virkelig godt under de rette forutsetninger.


Kompetanse og anerkjennelse

Fagets anseelse har økt i takt med folks bevissthet om hårmoten, og forståelse av håret som en grunnleggende bærer av identitet. En god frisør har høy status i samfunnet.  


Utviklingsmuligheter

Mange velger å bygge på frisørutdanningen med ulike kurs for å bli stylist/hårstylist, det vil si en som jobber med sminke, klær og tilbehør og derfor behersker en mer helhetlig uttrykksform.

De fleste får utviklingsmuligheter i den bedriften de jobber. De som interesserer seg for opplæring, kan få ansvaret for en lærling, eller bli opplæringsansvarlig for hele bedriften. Noen blir assisterende daglig leder eller daglig leder i en salong. I de større frisørkjedene er det behov for mange mellomledere. I så fall kan det være aktuelt å bygge ut kompetansen med pedagogisk kompetanse eller en lederutdanning.

Mange frisører velger å starte egen bedrift. Gjennom mesterutdanningen lærer du om ledelse, markedsføring, økonomi og yrkesteori. Dette er også nyttig for de som satser på en stilling som ansatt daglig leder. Med en allmennfaglig påbygging (ett år) på en videregående skole kan du også forsette utdannelsen ved universitet eller høyskole. For mange er likevel den naturlige karrierevei å bygge på med fagene i mesterbrevutdanningen og/eller andre fag innen skjønnhet og velvære.

Les mer på videreutdanning.


En trygg jobbsituasjon

Etterspørselen etter faglærte frisører er meget stor i Norge. Lønnsbetingelsene er generelt gode og utviklingsmulighetene store. En ting er dessuten sikkert: Håret vil forsette å gro - og noen må klippe det....

Tilbake
Annet Innhold