Back
Menn utgjør mellom 15 og 30 prosent av kundegruppen i norske hudpleieklinikker. Men potensialet er mye større.

Menn utgjør mellom 15 og 30 prosent av kundegruppen i norske hudpleieklinikker. Men potensialet er mye større.

Hva tenker menn om hudpleie?

Hva skal til for å få flere mannlige kunder? Og hvilket forhold har egentlig menn til hudpleie?

Menn har for alvor begynt å få øynene opp for at det finnes produkter og behandlinger som kan forebygge hudaldring. De utgjør mellom 15 og 30 prosent av kundegruppen i norske hudpleieklinikker. Men potensialet er mye større. I følge forsk­ning, innsamlet av det internasjonale markedsanalyse­selskapet DataMonitor, kommer det frem at 52 prosent av menn over hele verden mener utseende er ”viktig” eller ”veldig viktig”. Forskningen ble gjengitt på nettstedet aesteticjournal.com og gjaldt først og fremst menns forhold til kosmetiske behandlinger, men er absolutt en pekepinn på at menn også burde få større plass i hudpleiesalonger. Vi har snakket med tre potensielle mannlige hudpleiekunder om deres forhold til hudpleie og hudpleieklinikker. 

52 prosent av menn over hele verden mener utseende er ”viktig” eller ”veldig viktig”

Christopher Gunnestad, 28 år. Influencer og SoMe-konsulent

Hvilket forhold har du til hudpleie?

 - Jeg har et ganske avslappet forhold til hudpleie. Jeg var heldig gjennom puberteten og slet aldri med mye uren hud og kviser, så jeg behandlet sjeldent huden med mer enn en vanlig dagkrem. Jeg har heller ikke hatt hudproblemer i voksen alder, og har derfor ikke følt behov for de mest drastiske tiltakene, eller produktene. Men jeg ønsker gjerne å få vite hvilke tiltak jeg kan gjøre for å forebygge eventuelle hudproblemer som kan dukke opp når jeg blir eldre. 

 

 Hvilke daglige hudpleierutiner har du?

 - Jeg bruker ansiktskrem om morgenen, pluss en anti-age øyenkrem. To til tre ganger i uken bruker jeg en ansiktsvask, og jeg prøver å ta ansiktsmaske en gang i uken. Om sommeren bruker jeg ansiktskrem med solfaktor 30.

 

Er du opptatt av hud og aldring?

 - Jeg var ikke så opptatt av det før, og tenkte at naturlig aldring var fint. Men nå er jeg mer bevisst på at jeg ønsker å ivareta huden min bedre for å minske aldringstegnene. Selv om jeg ennå er ung, føler jeg  at det er viktig å starte forebyggingen nå. 

 

 Har du noen gang vært i en hudpleiesalong? I så fall hva gjorde du?

 - Ja, jeg har vært i hudpleiesalong noen ganger. Stort sett har jeg gjort typiske behandlinger som lette peelinger, men jeg har også prøvd HydraFacial , en behandling jeg var veldig fornøyd med. 

  

Hva skal til for at du skal booke deg en hudpleie­behandling?

 - Jeg blir gjerne påvirket av venner og bekjente som har prøvd behandlingen tidligere. Eller jeg kan booke en behandling hvis jeg ser eller leser om en på sosiale medier som jeg har en følelse av faktisk vil virke. 

 

Hva forventer du av en profesjonell behandling?

 - En lett gjennomgang av huden min på forhånd, spørsmål om hvorfor jeg kommer inn for akkurat denne behandlingen, og at jeg føler/ser et resultat etter behandlingen. 

 

 Er du opptatt av pris?

 - Ja, absolutt.

Eirik Iversen, 47 år.  Pilot

Hvilket forhold har du til hudpleie:

 - Jeg har en jobb hvor jeg blir mye eksponert for tørr luft. Som et resultat av dette har jeg utviklet tørr hud. Jeg er derfor veldig avhengig av hudkrem, men har slitt litt med å finne den «perfekte» for min hud. Jeg har sluttet å kjøpe krem i dagligvarebutikker - da disse ikke fungerer for meg. Så hudpleie for meg handler først og fremst om å smøre noe i ansiktet – med varierende resultat.

 

 Hvilke daglige hudpleierutiner har du?

 - Jeg smører huden hver morgen og kveld, og prøver å være bevisst på hvilke produkter jeg føler virker. 

 

 Er du opptatt av hud og aldring?

 - Ja! Jeg ønsker å stelle huden min slik at jeg ikke blir seende ut som en sliten sekstiårig før jeg fyller femti. Jeg ønsker å ta vare på huden for å føle meg vel.

 

 Har du noen gang vært i en hudpleiesalong? I så fall hva gjorde du?

 - Ja, for første gang i en alder av 47 år. Min kone hadde en anti-age-ansiktsbehandling i vår, og da jeg så hvilket synlig resultat hun fikk, tenkte jeg at jeg også ville prøve.  Jeg slapp alle fordommer og bestilte en 75 minutters Ibeauty-behandling med radiofrekvens og ultralyd.  Og etter den timen var jeg solgt! I tillegg fikk jeg anbefalt en type krem - som passet meg perfekt. Jeg fikk en følelse av at hudpleieren traff i forhold til mine behov. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har vært hos frisør og blitt prakket på produkter som skal drepe flass og gi en løvemanke – uten at de har virket. Men denne gangen følte jeg at hudpleieren traff bedre enn alle mine ulike frisører. Jeg ble ikke spurt om leg på polet, men følelsen av foryngelse var definitivt tilstede.

 

 Hva skal til for at du skal booke deg en hudpleiebehandling?

 - Etter den behandlingen jeg fikk, skal det ikke mer til enn å ta en telefon.

 

 Hva forventer du av en profesjonell behandling?

 - Jeg forventer, basert på min første erfaring med ansiktsbehandling, at de forstår hva slags hud jeg har, og kan veilede meg om hvordan jeg skal behandle huden på best mulig måte. Det å gå ut fra en slik behandling og samtidig føle seg ivaretatt, gjør at en ikke føler at en nok en gang - har blitt prakket på dyre produkter. Og når de i tillegg virker - er jeg fornøyd. Og hvis jeg er fornøyd betaler jeg heller ekstra.

 

 Er du opptatt av pris?

 - Alle er vel mer eller mindre opptatt av pris. Men samtidig er det viktig å vite at en noen ganger må betale litt ekstra for å få det en ønsker.

 - Det har blitt et mantra i Norge; Billig, billig og billig. Men da må en også senke forventningene til kvaliteten. Så lenge kvaliteten er der, er prisen mindre viktig.

Petter Tangmyr, 38 år. Filmregissør

Hvilket forhold har du til hudpleie?

 - Jeg har ikke hatt noe særlig forhold til det tidligere, men etter at jeg fylte tretti ble jeg mer bevisst på å bruke gode produkter som kan forhindre rynker. 

 

Hvilke daglige hudpleierutiner har du?

 - Jeg bruker hudkrem morgen og kveld, og en anti age øyegelé. 

 

 Er du opptatt av hud og aldring?

 - Ja, til en viss grad. Jeg har begynt å bli oppmerksom på små linjer og rynker, og bruker derfor antialdrings-produkter for menn som kjæresten min har kjøpt i hudpleiesalong.

 

 Har du noen gang vært i en hudpleie­salong? I så fall hva gjorde du?

 - Nei, aldri. Det å gå i en hudpleiesalong sitter ennå litt langt inne for meg. Siden botox og restylane er blitt så vanlig, så tror jeg at det er slike behandlinger man får i en hudpleiesalong. 

 

 Hva skal til for at du skal booke deg en hudpleiebehandling?

 - Informasjon. Jeg føler at 90 prosent av all markedsføring er rettet mot kvinner. Vi menn har jo lite kunnskap fra før av, og når vi heller ikke får så mange tilbud som kvinner får, blir vi heller ikke oppmerksomme på at det finnes hudpleiebehandlinger som vi også kan ta. 

 

 Hva forventer du av en profesjonell behandling?

 - At jeg får synlig resultat uten at det vises at jeg har vært i en hudpleiesalong. Jeg har ikke lyst til å ta en behandling hvor jeg må gå ut etterpå med rødt og flassete ansikt. Finnes det en slik behandling som virker, men ikke vises? 

 

 Er du opptatt av pris?

 - Ja.

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake
Annet Innhold