• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Bjerketreet skulle symbolisere vår tilnærming til naturen, og det har blitt et element vi har tatt med oss på ferden.

- Bjerketreet skulle symbolisere vår tilnærming til naturen, og det har blitt et element vi har tatt med oss på ferden.

Hope Hair, Posthallen: Bærekraftig skjønnhet

- Vi ville lage noe nytt, virkelig realisere våre visjoner om en bærekraftig salong. Et sted der vi kunne forene både miljø og fashion i et helhetlig konsept. Det var ikke enkelt for 10 år siden, men resultatet står seg den dag i dag, mener de tre eierne Tone Frayne, Viveke Trønsdal og Linda Hagen.

Det er fantastisk morsomt å feire 10-års jubileet for Hope Hair. Vi har hatt motgang og medgang, men bygget oss opp - sakte, men sikkert.  Vi står fjellstøtt, bokstavelig talt, smiler daglig leder Tone Frayne, og peker bort på de halvannen meter tykke granittveggene i ærverdige Posthallen i det gamle Posthuset i Oslo sentrum. Men det var ikke helt enkelt å omskape et verneverdig lokale for postbehandling til en miljøtilpasset frisørsalong, medgir Viveke Trønsdal. - Lokalet hadde tidligere rommet postkasser og var bygget for å oppfylle dette behovet. Riksantikvaren hadde også sine synspunkter på hva vi fikk lov til å gjøre. Det var en krevende premiss. Deler av vinduene var plassert høyt og hadde gitter. Vi ønsket naturlig nok å åpne lokalet mot gateplan og flytte inngangsdøren. Det ble noen runder, men til slutt fikk vi grønt lys og satte i gang.

Linda Hagen, Tone Frayne og Viveke Trøndsdal tok en kalkulert sjanse da de investerte i Hope Hair i Posthallen. - Vi ville være med å skape nye nytt i et område som var under utvikling. Det ble en lang reise, men vi kom i mål, poengterer Viveke Trønsdal.

 

Bevarte autensiteten

Det var krevende å gå løs på de tykke granittveggene i en bygning som var bygget for evigheten, men med gode håndverkere er det meste mulig. Samtidig ville ikke Hope-gründerne fjerne alle spor etter fortidens virksomhet. - Den nederste delen av gulvet er originalt, og vi har også bevart nivåforkjellen opp til det som en gang var arealet der postkassene var plassert. Ellers er selvsagt ventilasjonen og innredningen designet og tilpasset lokalene. Vi måtte også gjøre noe med akustikken. Men takhøyden er et aktivum, det gir et godt og luftig inneklima. Samtidig skjermer de tykke veggene for aktiviteten som pågår utenfor lokalene. Det var virkelig et pluss da vi i en to-års periode hadde omfattende anleggsvirksomhet rett utenfor, i forbindelse med oppgradering av trikkelinjene, forklarer Tone Frayne. - Da var vi glad vi hadde opparbeidet en god og solid kundeportefølje. Vi fikk nesten ingen nye kunder i denne perioden, så det var tøft, legger hun til.

Ikoniske detaljer

Et element i miljøfilosofien var å bruke bestandige, resirkulerte materialer i salong­innredningen.  Resepsjonsdisk, hyller og innredning er laget av dekket fra det ikoniske cruiseskipet SS France, som etter hvert havnet på norske hender og ble døpt SS Norway (før det ble hugget opp). Dekket i utsøkt teak i rause dimensjoner ble tatt vare på, og deler av dette havnet til slutt i Hope Hair. Det er bærekraft i praksis. - Vi har også fått laget klippeplassene i stål, noe som skaper en god kontrast.  Materialene har vist seg å være veldig bestandige. Vi har ikke hatt behov for utskiftninger gjennom de 10 årene Hope Hair har eksistert, så vi tenkte riktig, fastslår Linda Hagen. - Bjerketreet skulle symbolisere vår tilnærming til naturen, og det har blitt et element vi har tatt med oss på ferden. Det første treet ble egenhendig hogget av stylist Birger Løkeng, men fikk en friskere erstatning etter noen år. Det ble litt pjuskede etter hvert, humrer Viveke.

Modell: Sigrid, Hår/styling/makeup: Anna Gwendoline Mellouk, Klær: Charlotte Fishe - Moiré, Foto: Gro Sævik

Ikke en selvfølge

Utviklingen av Hope Hair har vært krevende. For 10 år siden var fokuset på resikulering og miljøtilpassede produkter mye mindre enn i dag. - Vi måtte utvikle våre egne rutiner for avfallsbehandling. I dag er resirkuleringsrutiner blitt en selvfølge, men det var det ikke da vi startet opp. Men selv om kildesortering og sortering av emballasje er enklere, gjenstår det elementer som kan forbedres. For eksempel er det ikke så enkelt å resirkulere aluminiumsfolien i fargetonere, selv om aluminium i seg selv er et resikulerbart materiale, sier Linda. - Alt i alt er vi stolte over å ha gått foran, og vi har bevart vårt miljøengasjement. Vi ser også at kundene setter pris på dette. Hope Hair har vært et foregangsprosjekt som har tålt tidens tann. Det er definitivt tidsriktig, oppsummerer Viveke.

 

Tilbake
Annet Innhold