• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Hud- og kroppspleier Linda Jørgensen er avtroppende styremedlem i NFVB. Til daglig jobber hun i Blue i Oslo, passe diskret i 2. etasje i Niels Juels gate 25.

Hud- og kroppspleier Linda Jørgensen er avtroppende styremedlem i NFVB. Til daglig jobber hun i Blue i Oslo, passe diskret i 2. etasje i Niels Juels gate 25.

Har satt fagbrev på dagsorden

 - Det har vært veldig spennende og givende å bidra til å utvikle frisør- og velværebransjen gjennom å sitte i NFVBs styre i tre perioder. Det jeg er mest stolt over, er at vi har greid å sette fagbrev for hudpleiere på dagsorden. Dette er et prosjekt som vil sikre at hudpleieryrket blir attraktivt og fremtidsrettet, poengterer hud- og kroppspleier Linda Jørgensen. 


- Velkommen inn, smiler Linda Jørgensen mens hun geleider fagbladet SALONGs team til sittegruppen hos Blue på Oslos vestkant. Atmosfæren er behagelig og Linda er roen selv. - Jeg legger vekt på å skape en god atmosfære som gir kundene et avbrekk i hverdagen, et pusterom. Dufter, bakgrunnsmusikk og belysning understreker at man er kommet til et sted der man stresser ned og nyter at man har litt egentid.  Selv er jeg nok også ganske rolig og tålmodig, og det smitter. - Jeg har fokus på hudhelse, og jeg har løpende dialog med kundene. Derfor er jeg er godt forberedt når de kommer til klinikken. «Hvor er vi nå?» og «Hvor skal vi?» er sentrale spørsmål for å gi de beste resultatene. Man må jobbe planmessig over tid, ta hensyn til hudkvaliteten her og nå, årstid og sosialt liv til kundene, og justere behandling og program underveis, poengterer Linda.

Diskresjon

Det er ingen hemmelighet at Linda har flere kjente profiler i sin kundekrets, noen av dem ønsker også at besøket skal være konfidensielt. Da passer det godt med at klinikken ikke er synlig fra gateplan, men plassert litt usynlig i 2. etasje. Det passer kundene og Linda utmerket. - Jeg jobber 1 til 1 med kunder, og har åpent etter avtale. Her er det ikke drop-in som gjelder, for å si det sånn. Hos meg er det døgnåpent 24 – 7. Kundene får alltid svar på spørsmål de måtte ha. Det bygger en personlig relasjon som de setter pris på. Jeg holder meg også regelmessig faglig oppdatert for å kunne tilby de tjenestene jeg mener skal til. - Jeg opplever at kunden stoler fullt og helt på meg, fordi de opplever resultater som innfrir forventningene. Det er en relasjon mellom meg som terapeut og kunden som ønsker å løse et spesifikt problem, og jeg legger mye av meg selv i det arbeidet for å oppnå et ønsket resultat.  I dag har jeg for eksempel et godt samarbeid med en lege, som utfører kosmetisk medisinske behandlinger. Jeg er alltid til stede ved denne typen behandling, legger hun til.

- Jeg elsker yrket mitt! Etter 23 år i bransjen gleder jeg meg til å gå på jobben hver dag. Jeg gir mye av meg selv, men kundene gir meg energi tilbake.

Gründerglede

Linda har en lang faglig og forretningsmessig merittliste, og kan vise til flere suksesser som har gitt henne oppmerksomhet. Hun startet hudpleiekjeden Face It, som var banebrytende i sin tid, og hun har blitt kåret til Årets kvinnelige gründer av Innovasjon Norge. Nå er det nye prosjekter i tillegg til å drive klinikken Blue. - Jeg trives godt med å drive klinikken Blue på den måten jeg gjør i dag. Det gir rom for å gjøre flere ting. Jeg er en gründertype som liker å utvikle nye konsepter. Da jeg etablerte Face It, var dette nyskapende og vokste til seks avdelinger. Det er fortsatt ingen i bransjen som har etablert flere avdelinger i en konstellasjon, og jeg er litt stolt over det vi fikk til, selv om det var krevende. Nå har jeg jobbet med å utvikle et eget merke, Nordic Formula. Det har også vært en spennende reise. I dag selges det hos klinikken Blue og på blueoslo.no samt Nordic Formulas egen nettbutikk. Dette er noe jeg vil utvikle videre. Så jeg har spennende planer fremover å holde på med.

En tydelig stemme

Linda Jørgensen har meningers mot, og hun har vært en markert og tydelig stemme på vegne av hudpleiebransjen gjennom tre styreperioder i NFVB. Vedtektene sier at ingen kan sitte mer enn tre perioder, så nå er Lindas styre-epoke over, etter seks års innsats. Hva er det viktigste hun har jobbet med?

 - Uten tvil arbeidet med å etablere fagbrev for hudpleiere. Dette er et langsiktig arbeid, der NFVB har vært en aktiv pådriver i denne prosessen og gitt politiske og faglige innspill. Et fagbrev er nøkkelen til å høyne statusen til hudpleiere, heve kompetansenivået, og det vil også gi salongene muligheter til å etablere en lærlingordning med lærlingtilskudd. Her har styret, tillitsvalgte og adminstrasjonen gjort en flott innsats. Jeg må også rette en takk til prosjektgruppens medlemmer, som har gjort et viktig arbeid også med å tilrettelegge innholdet til nye læreplaner, som trer i kraft i 2021.

Gjennomføringskraft

 - Fagbrev er noe jeg brenner for, og jeg vil fortsette å følge denne prosessen, også etter at jeg har trådt ut av styret på landsmøtet 19. oktober. Hvis det nyvalgte styret ønsker det, stiller jeg meg til disposisjon til å fortsette som «prosjekteier», helt frem til at vi er kommet i mål. - Ellers er jeg fornøyd med at NFVB i min styreperiode har klart å gjennomføre de strategiske målene som jeg tok initiativ til i 2015. Det var å øke kjennskap til og medlemsmassen til NFVB, etablere NM i hudpleie, og ikke minst at vi har etablert prisen Årets Hudpleiebedrift, avrunder Linda Jørgensen.

Tilbake
Annet Innhold