• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Vis at du er en dyktig fagutøver. Start 2025 med topp verktøy som gir deg flotte klipperesultater, oppfordrer Anine Skaar Haugerud i Tendenz Hårpleie.

- Vis at du er en dyktig fagutøver. Start 2025 med topp verktøy som gir deg flotte klipperesultater, oppfordrer Anine Skaar Haugerud i Tendenz Hårpleie.

Gi dine ansatte sakser i julegave

 - Nytt år og ny giv. Hva med å gi dine ansatte sakser som kan bidra til å heve kvaliteten på arbeidet som utføres? Det kan være en julegave til nytte og glede, sier Anine Skaar Haugerud i Tendenz Hårpleie AS.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2024-11-21T14:38:36.0000000Z

 - Sakser er det viktigste verktøyet frisørene bruker, i tillegg til hendene. Da kan nyttårsskiftet være en god anledning til å gjennomgå medarbeiderens sakser og saksebruk. Har saksene de egenskapene frisørene trenger i sitt daglige arbeid? Har du sakser for spesialiserte behandlinger?  Ergonomi og bruksområder er to nøkkelord som gjør at man bør sjekke ut status, mener Anine Skaar Haugerud, salgs- og produktansvarlig verktøy.

Hva kjennetegner en god saks?

Anine Skaar Haugerud peker på flere faktorer man bør være oppmerksom på ved valg av sakser.

 - Ergonomi og effektivitet er nøkkelord. Ligger saksen godt i hånden? Kjennes den god å jobbe med? Selv små variasjoner kan betyr noe når man skal jobbe dag, etter dag. Husk alle hender er forskjellige, så mitt råd er; Prøv ut ulike modeller, ikke bare kjøp en saks.

 - Skal man jobbe effektivt og levere presisjonsresultater, må man gjerne bruke flere sakser. Her gjelder det å tenke på hvilke teknikker man jobber med. Jobber du veldig teknisk med rette linjer, eller driver du mest med frihåndsteknikker?

 - Jeg mener at en frisør trenger minimum to sakser, og gjerne opptil fem. Ellers er det viktig å tenke på at frisører har et startpunkt i yrkeskarrieren, og at man utvikler seg faglig. Man starter kanskje med en «nybegynnersaks» og utvikler seg mer teknisk. Da kreves det bedre verktøy. Stålkvalitet og sliping er to avgjørende faktorer. Vårt saksekonsept består av sakser fra Hikari og Lutzow of Sweden, som baserer seg på kvalitetsstål fra Japan. De er håndlaget med høy kvalitet og lang levetid, som igjen er bærekraftig både for frisøren og salongen.

Slik tar du vare på saksene

Kvalitetssakser koster en del penger, og det gjelder å holde dem shape. Daglige vedlikeholdsrutiner er viktig, mener Anine.

- Jeg vil anbefale at man avslutter dagen med pussing og oljing av saksen. Med pussingen vil man mikroslipe og holde eggen skarpere over tid. Rensingen bidrar også til å fjerne hår, og beskytte mot ytre påvirkninger.  Er det for mye hår ved senterskruen, kan det skape unødvendig press når man bruker saksen og den kan bli raskere sløv. Rutinen tar kanskje bare 2-3 minutter, så dette er en god investering. Så har man også en fresh start!

 - Når det gjelder sliping av sakser, som brukes på klippesakser, anbefales dette skje i intervallet 1 – 1,5 år. For vår del har vi et samarbeid med en sakse-smed, som er en dyktig fagperson med lang bakrunn. Han går igjennom alt fra 15 til 30 komponenter på hver saks. Etter en runde hos han blir saksen god som ny.

 - Og så må jeg også gi frisørene en oppfordring; Fortell gjerne kunden hvorfor du bruker de ulike saksene.  Det styrker deg som en fagperson, avrunder hun.

Tilbake
Annet Innhold