• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Fra venstre: Lederduoen Sverre Alexander Lindbeck og Pål Graham vil lede BeWe AS  videre. -Eksisterende Frends kunder vil bli ivaretatt på samme måte som tidligere. Vi skal ha en lokal forankring i Norge, med det samme servicenivået og de samme varemerkene som tidligere, påpeker daglig leder På Graham.

- Fra venstre: Lederduoen Sverre Alexander Lindbeck og Pål Graham vil lede BeWe AS videre. -Eksisterende Frends kunder vil bli ivaretatt på samme måte som tidligere. Vi skal ha en lokal forankring i Norge, med det samme servicenivået og de samme varemerkene som tidligere, påpeker daglig leder På Graham.

Frends AS blir ByWe: Størst på profesjonell hårpleie i Skandinavia

- Storskogen-eide Frends AS, Baldacci AB og Alba Gorup AB i Sverige danner med virkning fra første januar 2023 et felles selskap, BeWe Group. Sammen med et datterselskap i Danmark blir dette Nordens største distributør innen profesjonell hårpleie.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2023-01-05T08:51:54.0000000Z

 - Navnebyttet vil i første omgang ikke innebære noen endringer i våre relasjoner til eksisterende Frends-kunder. Vi vil drifte organisasjonen på samme måte, det vil si med eget lager, salgskorps, kjappe leveranser og våre eksisterende varemerker. Kulturen som er bygget opp i Frends gjennom 20 år vil bli ivaretatt, lover daglig leder Pål Graham i det nyopprettede selskapet i ByWe.

Hårete ambisjoner

Etter det børsnoterte svenske konsernets Storskogens oppkjøp av skandinaviske distributører innen profesjonell hårpleie, har det ligget i kortene at noe vil skje, i det minste på innkjøpssiden. Samlet har selskapene som inngår i BeWe 13.900 salonger på kundelisten. Størrelsen gir innkjøpsmakt, fremholder Pål Graham.

 - Vi blir helt klart mer attraktive for internasjonale merkevareleverandører som ønsker å dekke Skandinavia.  Foreløpig blir det ingen samkjøring av varemerkene ut over de merkene vi har felles, så som Olaplex, Lanza og Bjørk. Men det kan endre seg over tid.

På spørsmål om man ser mot Finland, der BeWe ennå ikke har fotfeste, sier Pål Graham at det ligger i kortene det vil bli foretatt grep.

 - Vi leter etter en aktuell oppkjøpskandidat i Finland, og jeg må legge til at vi også har distribuert Olaplex på Island, så vi har allerede et fotfeste der. Ambisjonen er å være heldekkende i Skandinavia og på sikt bli Nord-Europas ledende distributør av profesjonell hårpleie. Det skal vi utvikle med Storskogens ressurser i bakhånd.

Vil øke servicegraden

Lavere innkjøpspriser til BeWe og tilgang til attraktive varemerker er ting som ikke direkte berører salongeiere. Men hvordan vil salongkundene merke at Frends blir BeWe?

 - Vi vil forsterke kurssektoren. I dag har vi fire kursholdere i Norge, nå får vi tilgang på 20 kursholdere i Skandinavia. Vi vil også utvikle nye tjenester, for eksempel har vi i Norge gjort pionerarbeid innen digitalisering, som de øvrige landene vil nyte godt av.  Vi vil også gjennomføre koordinerte markedsaktiviteter og kampanjer på tvers av landegrensene. På sikt vil også bedre innkjøpspriser for BeWe Group, særlig innen rekvisita, være noe som kommer kundene våre til gode, avrunder Pål Graham.

Tilbake
Annet Innhold