• NFVB
 • KONTAKT
 • For Skoleelever
 • For Rådgivere
 • For Lærlinger
 • For Lærebedrifter
 • Om Svenneprøven
 • NFVB
 • KONTAKT
Back
Lær mer om økonomi, ledelse og markedsføring. Det nettbaserte studiet fra Fagskolen i Østfold er gratis for frisører.

Lær mer om økonomi, ledelse og markedsføring. Det nettbaserte studiet fra Fagskolen i Østfold er gratis for frisører.

Forstå salongens regnskap og økonomi

Er du like opptatt av salongens regnskap og økonomi som du er opptatt av frisørfaget? Det burde du være, hvis du driver salong! Nå kan du gjennom Bransjeprogrammet få grunnleggende kunnskap og forståelse – og spare tusenvis på gratis studium.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-10-14T21:49:48.0000000Z

Økonomi, ledelse og markedsføring for frisører

Dette nettbaserte studiet fra Fagskolen i Østfold gir deg kunnskaper og ferdigheter innen ledelse, økonomistyring og markedsføringsledelse (LØM).  Studiet er et godt faglig grunnlag for deg som er leder i en frisørbedrift, eller for deg som ønsker å starte opp med en egen virksomhet.


Gratis studium med 10 studiepoeng

Studiet består av tre moduler som til sammen gir 10 studiepoeng. Undervisning to kvelder i uken. Foruten undervisningstiden og veiledningstimer krever det at du setter av tid til selvstudier. Som del av tiltakspakken i Bransjeprogrammet tilbys studiet gratis.

 • Nettbasert med veiledning
 • 6 måneders varighet
 • 10 studiepoeng
 • Gratis
 • Oppstart 5. oktober 2020
 • OBS! Man kan se undervisningen i etterkant. Utvidet påmeldingsfrist er derfor 08.10.2020

 


Modul 1: Økonomi

Innhold: Lær hvordan du kan skape bedre økonomiske resultater for virksomheten din. Blant annet vil du lære budsjettarbeid, hvordan et regnskap er bygget opp, og hvordan du kan hente ut nøkkeltall og lage rutiner for god økonomisk ledelse av din bedrift.

Tid: 4 korte teoriundervisninger over nett, opplæringsvideoer, oppgaver, arbeidsoppdrag og veiledningstimer med faglærer. Avslutningsvis vil det være en test på nettet, der du må ha 70 % korrekte svar for å gå videre til modul 2.

Modul 2: Markedsføring

Innhold: Lær hvordan du kan merkevarebygge din frisørbedrift. Du vil blant annet lære hvordan du kan oppnå lojale kunder og en lønnsom bedrift gjennom konkrete verktøy og metoder. Du vil blant annet lære å lage en forretningsplan, og hvordan du skal nå dine kunder gjennom en markeds- og handlingsplan.

Tid: 4 korte teoriundervisninger over nett, opplæringsvideoer, oppgaver, arbeidsoppdrag og veiledningstimer med lærer. Avslutningsvis vil det være en test på nettet, der du må ha 70 % korrekte svar for å gå videre til modul 3.

Modul 3: Ledelse

Innhold: Lær om organisasjonsformer, rutiner og planlegging av driften, HMS-arbeid og lover og regler i bransjen. Du vil lære om etikk og verdier og etiske utfordringer og dilemmaer på arbeidsplassen. Du vil lære å bygge et team som har læringsorientert kultur som vil skape trivsel og motivasjon på arbeidsplassen. Du vil også få kunnskap om personalledelse, konflikthåndtering, ansettelsesprosesser og lønns- og belønningssystemer.

Tid: 4 korte teoriundervisninger over nett, opplæringsvideoer, oppgaver, arbeidsoppdrag og veiledningstimer med lærer. Avslutningsvis vil det være en test på nettet der du må ha 70 % korrekte svar for å avlegge eksamen i emnet.

 

Opptakskrav: Bestått videregående opplæring med svennebrev innen frisørfaget.

Studiet er NOKUT-godkjent og kan benyttes som en del av mesterbrevutdanningen (se info under).


NFVB har fått tilbakemeldinger om at behovet for denne kompetansen også gjelder for ledere av hudpleiesalonger.  Vi vil derfor se på mulighet for å få utviklet et tilsvarende studium for ledere uten svennebrev.  NFVB jobber for Fagbrev for Hudpleie.  Det vil da åpne seg bedre muligheter for videreutdanning i fagskole og høyskole. 

 

Planlegger du å ta mesterbrev? Fullfører du og består dette studiet på Fagskolen i Østfold, gir Mesterbrevnemnda fritak for fagområdet bedriftsledelse i mesterutdanningen ved søknad om mesterbrev.


Tilbake
Annet Innhold