• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Vær ENGASJERT og la velværebransjen bli en vinner av bærekraftighet på alle nivåer for fremtiden. Vi har ikke en dag å miste, sier NFVBs president Edel Kristin Teige. Er du med?

- Vær ENGASJERT og la velværebransjen bli en vinner av bærekraftighet på alle nivåer for fremtiden. Vi har ikke en dag å miste, sier NFVBs president Edel Kristin Teige. Er du med?

Et skikkelig bransjeløft

- Det er nå en måned siden NFVB sto for tidenes bransjehelg. Møteplassen Hår & Skjønnhet er et meget viktig treffpunkt for alle oss frisører, et sted for faglig utvikling og inspirasjon. Som dere vet så var årets arrangement i ny form, som Festival på The Hub - med kjempesuksess. Det var stinn brakke, og jeg har aldri opplevd så mye godord og skryt fra fornøyde bransjefolk. Jeg er en stolt, glad og takknemlig forbundspresident, sier Edel Kristin Teige.

Bygger omdømme – skaper rekruttering

 - Denne helgen er utrolig viktig for bransjen vår. Hvert år vi arrangerer dette styrker vi kunnskap og kompetanse, bygger et godt bransjeomdømme, som igjen betyr alt for rekruttering til faget. Vi i NFVBs styre og administrasjon sitter på god kunnskap om viktigheten av å bygge denne møteplassen, og utvikle den videre. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med bransjens leverandører. Engasjerte representanter har vært med i en styringsgruppe, og vi er så glad for det samarbeidet. Dette var avgjørende for at arrangementet denne helgen lot seg gjennomføre. Resultatet har dere nå sett, en dag stappfull av aktivitet og faglig utvikling. Det er fantastisk. En takk til alle leverandører som var med oss, og bygger møteplassen vår til noe helt unikt. 

Vi tar ansvar for bransjens fremtid

Lurer dere på hvem som jobber med å få flere av dagens ungdom til å velge frisør- og velværefagene?
Lurer dere på hvem som er med og lager nye læreplaner til frisørutdanningen vår?
Lurer dere på hvem som arrangerer faglige mesterskap og konkurranser?
Lurer dere på hvorfor lærlingtilskuddet har økt?
Lurer dere på hvorfor importgrensen blir tatt vekk i stedet for å økes?
Lurer dere på hvem som tar ansvar for og forhandler frem tariffen til frisørbransjen?
Hadde det vært bra for hudpleiebransjen at den fikk et læreløp som gir fagbrev?
Ønsker dere at kontroller fra det offentlige skal treffe der det trengs mest i bransjen?
Vil dere være en kvalitetsbedrift som er NFVB-autorisert og har ansatte som er kvalifiserte, NFVB-sertifiserte frisører?
- Det er bransjeorganisasjonen NFVB som står på og gjør alt dette.  Dette er bare noen av sakene NFVB har vært og er pådriver for. Uten organisasjonen NFVB er dette ikke mulig å få til. 

Praktisk arbeid

- Sertifisering og autorisasjon er fremtiden, og dette er begreper som kommer til å bli brukt mye tid på i bransjen vår fremover. Vi trenger en endring der bransjen vår blir enda sterkere og et godt sted å være hele arbeidslivet. Vi må også få slutt på at det offentlige bygger opp under useriøsitet/økonomisk kriminalitet med trygdeordninger og urettferdige rammebetingelser til enkeltpersoner eller grupper. Vi skal heie frem de seriøse bedriftene og kvitte oss med de useriøse. Vi må også få større forståelse for at en lærebedrift som tar samfunnsansvar må ha gode forutsigbare regler og rammebetingelser. NFVB reder bransjen vår for fremtiden, og ikke minst at bransjen vår får den anerkjennelse og det omdømmet som vi fortjener.

Alle grupperinger i bransjen må samarbeide hvis vi skal lykkes. Vi lykkes ikke hvis ikke salongene samler seg om det store løftet vi som bransje må gjennomføre.

En nasjonal dugnad

 - Alle grupperinger i bransjen må samarbeide hvis vi skal lykkes. Vi lykkes ikke hvis ikke salongene samler seg om det store løftet vi som bransje må gjennomføre. Vi trenger derfor at det blir gjort en dugnad for å få flere medlemmer i NFVB. Vi må ha et forrykende engasjement fra grasrota i NFVB. Jeg håper på et rungende JA, helt i fra nord til sør, øst til vest. Vær ENGASJERT og la velværebransjen bli en vinner av bærekraftighet på alle nivåer for fremtiden. Vi har ikke en dag å miste. 
Er du med?

Tilbake
Annet Innhold