• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back

Calma Beauty: Et særegent beautykonsept

 - Det har vært en fantastisk morsomt å utvikle et konsept som Calma Beauty her i de nedlagte industribygningene på Geithus. Det har vært beinhard jobbing, men vi er nå godt etablert i vårt nærmiljø, smiler daglig leder Marlene Ranheim Paulsen.


 - Det var litt tilfeldigheter som gjorde at jeg valgte å gå inn i beautybransjen. Jeg var i sambandsbataljonen i Forsvaret, og under den obligatoriske sanitetsundervisningen var en av oppgavene å trene på å arrangere fiktive ulykker, der vi skulle hjelpe personer som var «skadet». Da trengs det litt blod og gørr, samt litt sminke, for å lage en realistisk situasjon. Jeg likte godt å skape uttrykk, og det ble liggende som en liten spire til en alternativ karrierevei etter utført førstegangstjeneste. Jeg vurderte å søke Politihøyskolen, men hadde lyst til å ta en time-out og meldte meg på Make-up artist skolen i Oslo, og dermed var det gjort. Jeg fant ut at dette var noe jeg ville drive med, og gjøre til en karrierevei, forteller Marlene Ranheim Paulsen.

 - Samtidig innså jeg at det er fornuftig å ha en bredde i den faglige bakgrunnen, når man har planer om å starte egen virksomhet. Så jeg tok en tilleggsutdanning innen hudpleie på Vestfold Hudpleieakademi. I tillegg har jeg tatt diverse kurs i vippe-extensions og brynstyling. Kunnskap er lett å bære, og gir et handlingsrom for å endre menyen i takt med endringer i etterspørselen etter tjenester. Når man ligger litt i utkanten som vi gjør, uten drop-in, må vi levere kvalitet for å holde på kundene. Det har vært en rettesnor for meg, legger Marlene til.

Brynstyling er en av Marlene Ranheims Paulsens spesialiteter.

Kunnskapsformidler

Med base i Calma Beauty har Marlene Ranheim utvidet virksomheten til å omfatte nettbutikk med egne merkevarer innen vippe-extensions, vippeløft og brynslaminering, samt tilhørende kurs.

 - Nettbutikken har vært en suksess, og vi jobber nå med å videreutvikle denne. Men jeg er også opptatt av kunnskapsformidling. Vi har bygget opp en kursrekke, som vi holder i egen regi og sammen med våre samarbeidspartnere. Når dette leses har vi kjørt kurs i vippe-extensions, vippeløft og brynlaminering i Bergen og Trondheim. Utover i mars, april, mai og juni vil vi kjøre kurs fortløpende i Oslo, Trondheim og Kristiansand. 

 - I Trondheim er det Isabell Madsen som er vår trener på alle kurs der. Hun driver også en egen salong som heter Isabell negler og velvære. Ellers er det Janina og undertegnede som er kursholdere, men vi er også på jakt etter flere kursholdere, hvis det dukker opp personer med den erfaringen som kreves.

 - For øvrig har vi også et samarbeid med Hud & Makeup Akademiet, som eies av Anita Anker Eng. Der er jeg ansvarlig for studiet som heter make-up konsulent, et online-basert kurs, legger Marlene til.

Egen nettbutikk krever god lagerplass. 

Tøffe koronatak

Pandemien har selvsagt påvirket teamet i Calma Beauty, men det har også stimulert til kreative løsninger.

 - Vi har fått oss en trøkk når det gjelder avviklingen av fysiske kurs. Men vi har jobbet frem online-kurs som har vist seg å fungere godt. Dette er noe vi vil videreutvikle. Her kan vi kjøre kurs på forespørsel ned til 1-3 deltagere samtidig. Det gir oss en fleksibilitet. For eksempel har vi kunnet drive kunnskapsformidling til deltagere nord i landet, der vi ikke har hatt kapasitet til å gjennomføre fysiske kurs, sier Marlene.  

 - Selv om vi driver mye med kursvirksomhet, er basen i Calma Beauty på Geithus vårt ankerfeste. Her kan vi også prøve ut og perfeksjonere nye teknikker, smiler Marlene.


Artikkelen står også på trykk i NFVBs magasin SALONG Hud & velvære nr. 1 2022.

Tilbake
Annet Innhold