• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- En god modell er avgjørende for sluttresultatet, mener Mohammed Ziad. Han kan skilte med sammenlagtseier under årets NM.

- En god modell er avgjørende for sluttresultatet, mener Mohammed Ziad. Han kan skilte med sammenlagtseier under årets NM.

Barberer med ambisjoner

 - Det var helt utrolig å bli norgesmester i Skin Fade basert på disiplinene Klassisk Fadeklipp og Skin Fade klipp. Jeg fikk første plass sammenlagt, og det var virkelig en utrolig opplevelse med så mange faglig sterke konkurrenter, smiler Mohammed Ziad fra Tom Wolf by Tango.


 - Jeg må si det har vært en fantastisk reise. Jeg deltok også i Low Skin Fade Cut kategorien i 2019, der det ble en fjerdeplass. Men nå mente sjefen min, Kai Ytredal, at jeg skulle delta igjen. Så da var det bare å melde seg på, gi jernet.  Det ble full klaff og sammenlagtseier i fade-disiplinene. Jeg er utrolig fornøyd, og har allerede planlagt deltagelse på neste NM. Går det bra, er jeg klar for VM, hvis jeg får sjansen til det, sier Mohammed Ziad.

Jeg er utrolig fornøyd, og har allerede planlagt deltagelse på neste NM, sier årets norgesmester, Mohammed Ziad.

Elsker herrefaget

Mohammed Ziad kommer opprinnelig fra Syria, og føler han har fått et godt fotfeste i frisøryrket gjennom arbeidet i frisørkjeden Tango Norge, avdeling Tom Wolf, som teller tre salonger i Grenlandsområdet. Mohammed jobber i avdelingen i Arkaden i Skien - og stortrives.

 - Jeg har tatt læretiden min her, og det er et inspirerende miljø for læring, spesielt i herrefaget, som jeg brenner for. Vi har et godt miljø i Tom Wolf, og sjefen er opptatt av at vi driver med konkurranser. Det passer meg bra.

Når det gjelder konkurransefrisering på levende modell, var Mohammed Ziad opptatt av å finne en modell som passet til frisyren for NM-konkurransen.

 - Valg av modell er utrolig viktig. Ansiktsformen må matche uttrykket, så helhetsresultatet blir bra. Jeg var så heldig å ha en kompis av meg, som passet godt. Modellen min, Kahbat, hadde looken jeg ønsket, og han fungerte godt til å løfte frem frisyren.  Jeg er glad for at dommerne likte resultatet.


Konkurransefrisering gjør deg god

 - For å kunne konkurrere, må du sette deg mål, og jobbe mot det. Jeg mener at det å konkurrere gjør deg til en bedre fagutøver, sier Mohammed, som titulerer seg som barberer, ikke frisør.

 - Jeg jobber også med skjegg og barter, så jeg liker å kalle meg barberer. Denne tittelen passer best for det jeg driver med, sier NM-vinneren.

Mohammed er ikke et ubeskrevet blad i konkurransefrisering. Han deltok også i NM i 2019, da som lærling i åpen klasse.

 - Jeg har gått læretiden min i Tom Wolf, og synes det var gøy å prøve meg i konkurransen. Selv om det ikke ble topplassering, lærte jeg mye av å delta i 2019. Denne gangen hadde jeg forberedt meg grundig, og satt meg inn i reglementet, som var endret i 2022. Det var derfor ekstra morsomt å vinne en sammenlagtseier denne gangen. 

Mohammed er bitt av konkurransebasillen, og har planer om deltagelse i NM i 2023.

- Jeg gleder meg allerede til neste NM, og krysser fingrene for at jeg greier å heve meg i konkurransen med de andre, dyktige fagutøverne, avrunder han.

Dedikert barberer. – Jeg synes herrefaget er veldig spennende, og det er interessant å perfeksjonere ferdighetene gjennom konkurransefrisering. 

Aktivt konkurransemiljø

Tango-sjef Kai Ytredal er også sjefen for de tre Tom Wolf salongene i grenlandsområdet. Salongene retter seg fortrinnsvis mot menn, og her er det bygget opp et konkurransemiljø på herresiden. Han roser innsatsen til Mohammed Ziad.

 - Jeg så ganske raskt potensialet hos Mohammed Ziad. Han er lære- og treningsvillig og jobber rolig og konsentrert. Det har gitt resultater. Det var morsomt at han ble norgesmester i år. For øvrig ble Mamoud Lefasi, som også jobber i Tom Wolf, norgesmester i skjegg i 2019 og nr. 2 i Low Skin Fade Cut.  

 - Ellers må jeg si at Mohammed er flink med kunder. Han har også blitt kåret til Årets Ambassadør i Tango-konsernet. Det sier sitt. Jeg ser absolutt et potensial i Mohammed. Han er en dedikert fagutøver med lederegenskaper, så det vil være naturlig at han kan få en lederjobb etter hvert, sier Kai Ytredal.


Et kraftsenter

Tango-sjef Kai Ytredal har selv bakgrunn fra konkurransefrisering, og vet hva som skal til for å hevde seg.

 - Jeg vet at man blir en bedre fagutøver av å drive med konkurransefrisering. Jeg har selv drevet med dette i mange år. I Tango-konsernet har vi hatt mange deltagere i både NM, EM og VM gjennom årene. Det skal vi fortsette med. Vi skal være et kraftsenter på konkurranse­arenaen, avrunder Kai Ytredal. 

 

Artikkelen står også på trykk i magasinet FRISØR nr 4 2022.

Les alle NFVBs utgivelser digitalt HER.

Tilbake
Annet Innhold