• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Brynspesialist Maria Fursa har vunnet både norske og internasjonale priser i år.

Brynspesialist Maria Fursa har vunnet både norske og internasjonale priser i år.

Årets Hudpleier – Bryn, Maria Fursa: - En ubeskrivelig opplevelse

 - Det å vinne Årets Hudpleier / bryn og andreplass i NM / Farge og form av bryn var helt ubeskrivelig for meg. Det var den beste betalingen jeg har fått for mine mange treningstimer utenom arbeidsdagen, og alle de timene jeg følte meg utslitt. Det var også spesielt å bli «historisk», den første som vant fotokonkurransen i Årets Hudpleier. Jeg vil bære på stolthet resten av livet, smiler Maria Fursa.


Sterke resultater kommer ikke av seg selv. Maria har alltid vært en dedikert fagutøver, men etter at hun traff sin mann, frisør Karam Abdelhadi, har de sammen drevet hverandre frem. Karam ble i fjor verdensmester i sitt fag, og Maria har ambisjoner om å bli det samme i sitt fag. 

 - Alt begynte med at jeg drev med hud, negler og vipper i Ukraina. Jeg flyttet til Norge i 2018, og rett på jobb sammen med min kjære mann.  Han fikk meg til å bli mere inspirert av det han selv driver med når det gjelder faglig utvikling og motivasjon.  Vi brukte mye tid på å søke etter de beste som kunne hjelpe med trening, både online og fysiske kurs, forteller Maria.

- Jeg er stolt av meg selv at jeg gjorde det, og jeg kan nesten ikke tro at jeg på prisfesten var der oppe på scenen foran alle. Men dette var den beste følelsen. 

Den beste følelsen 

 - Jeg ble mer nysgjerrig på NM da min mann begynte å konkurrere som frisør. Jeg var den som støttet ham, men jeg var selv litt redd for å gå «all in» i konkurranser.  Man trenger å være sterk mentalt, og jeg er en rolig type som ikke føler meg så komfortabel når andre ser på meg.  Jeg meldte meg på NM 2023, og fikk ikke den beste plasseringen. Men målet var allerede å melde meg på i 2024 for å vinne, og det gikk veldig bra, smiler Maria.

 - Jeg er stolt av meg selv at jeg gjorde det, og jeg kan nesten ikke tro at jeg på prisfesten var der oppe på scenen foran alle. Men dette var den beste følelsen.  Jeg kommer nok også til å fortsette drømmen, fordi jeg har med meg den beste inspirasjonen fra min kjære mann og vil bli en verdensmester på bryn. Dette ser jeg virkelig frem til.

 - Konkurranser betyr utrolig mye for meg, for det fikk meg til å bli best på det jeg driver med. Ikke minst gir det stolthet når det gjelder resultatene mine.

Bygger stolthet for faget

NFVB arrangerer ulike faglige konkurranser for å få flinke fagutøvere til å bli enda bedre.  Og flinke fagfolk blir lagt merke til.  Det bygger positivt omdømme for bransjen, som igjen kan få flere til å velge en skole- og karrierevei som er så givende.  Maria Fursa forteller også om kunder som legger merke til det hun gjør i konkurranser.

 - Konkurranser betyr utrolig mye for meg, for det fikk meg til å bli best på det jeg driver med. Ikke minst gir det stolthet når det gjelder resultatene mine. Til og med mine kunder merker det. Men det viktigste er å kunne løfte opp faget sammen med alle mine kolleger, for å fortelle alle at vi finnes og vi er stolte over vårt arbeid, slår Maria fast.


Krevende og givende

Maria valgte å være med å konkurrere både med foto og live på arenaen. Selv om hun i begge konkurranseformer har valgt disiplinen bryn, så er det forskjellige måter å jobbe på.

 - Vi jobbet hardt med både å finne riktig modell og gjøre en jobb som jeg selv syntes kan presentere meg på et høyt nivå. Det handler også om å se deg rundt i verden og la deg bli inspirert av de som gjør det bra. Det er også min oppfordring til alle fagutøvere. Løfte blikket og utfordre deg selv.

- Jeg er som sagt ikke den som liker å stå når alle ser på meg, men når du er en del av en gjeng som støtter deg og dytter deg frem, så blir man tøff uansett. Jeg jobber sammen med Karam, Nashwa og Anjeza, og alle er dyktige i konkurranser.  Det var en stor krig å vinne det å tøffe meg til å stå på og jobbe foran alle, ikke minst å gjøre det perfekt nok. Men nå synes jeg at det er supergøy, og jeg elsker og faktisk savner denne følelsen.

Det har kostet krefter å stå og konkurrere foran et publikum under NM, men Maria har vunnet en personlig kamp og er nå tøffere og mer uredd enn noensinne.

Vil bli best i verden

Det er tøft å stikke seg frem med store ambisjoner, men Maria har på nært hold sett hvordan Karam Abdelhadi har jobbet dedikert for å bli verdensmester i sitt fag. Hun vet hvor krevende det er, men også at det umulige er mulig hvis man drømmer høyt og jobber målbevisst.

 - Jeg er både mamma og kone, så det er ikke enkelt i hverdagen, men det største målet nå er VM. Så er det så klart å rekke alle de nye kundene jeg får etter konkurransene, smiler Maria. 

 - Jeg glemmer aldri hvordan det føltes å være kona til en verdensmester. Jeg vil få min mann til å ha den samme stoltheten over meg.  Ikke minst vil jeg være et forbilde for alle som drømmer om å komme seg langt opp i faget og i konkurranser.  

 - Så min utfordring til alle er: Bli med! Jo flere vi er, jo større sjanse har vi å til å vise oss på en velfortjent måte. 


Artikkelen står på trykk i magasinet Hud & velvære nr. 2 2024.

Maria fikk 2. plass i den internasjonale OMC Continents Cup med bildene hun vant med her hjemme. 

Tilbake
Annet Innhold