• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
 Jeg får ikke sagt sterkt nok hvor stolt jeg er av de ansatte, og det samarbeidet vi har i salongen.

Jeg får ikke sagt sterkt nok hvor stolt jeg er av de ansatte, og det samarbeidet vi har i salongen.

Årets Frisørbedrift med sterkt velværefokus

Midt i sentrum, men likevel nesten helt for seg selv ligger Modern Design Tønsberg som en liten velværeoase. Årets Frisørbedrift 2022 scorer høyt både på trivsel og økonomi.  - Min jobb er å passe på at kunder og ansatte har det bra, sier Ingun Flåtnes Dalseth, daglig leder og medeier.


Modern Design Tønsberg har greid kunsten å ta det beste fra en kjedes stordriftsfordeler og nærmiljøsalongens personlighet. Beliggenheten alene i andre etasje i bygården gir veldig få drop-in kunder.  Her må kunderelasjoner bygges over tid. Rebook­ing og fornøyde kunder som de beste markedsførere sørger for god kontinuitet.

 - Salongen har nærmest ikke innsyn og det er kundene glad for. De opplever den som en liten velværeoase. ”Den gode følelsen” er Modern Designs visjon og står sterkt også i vår salong. Målet for salongen har hele tiden vært å skape et sted som kunder gleder seg til å besøke, og der de ansatte gleder seg til å komme på jobb – en salong med hjerte for faget, kunden og hverandre, sier Ingun.

«Jeg elsker jobben min. Dette er min andre familie. Det er masse arbeid, men jeg føler meg veldig heldig»

Et velfungerende teamarbeid

Salongen ønsker å sette fokus på tre hovedpunkter: 1) særdeles fornøyde kunder  2) ansatte som elsker jobben sin  3) sterke økonomiske resultater.  Alle som driver en bedrift vet at det er enklere sagt en gjort. Hvert av punktene krever bevissthet rundt suksesskriterier og dedikert innsats.

 - Vi har et fantastisk team her i salongen, helt enestående. Ansatte i et stort aldersspenn skal føle at dette er sin salong. Det er viktig å involvere alle om hva som skaper resultater, være åpen og ærlig på hvordan ting er og henger sammen.  Jeg får ikke sagt sterkt nok hvor stolt jeg er av de ansatte, og det samarbeidet vi har i salongen.

Sterk ryggrad

Når man er tilknyttet en kjede med en tydelig visjon får man litt «startkapital» i form av beskrivelser på hva salongen skal være for medarbeidere og kunder, men Modern Design Tønsberg har klart mål om å være en lokal salong med eget ansvar for drift og god salongøkonomi. Det samme gjelder med å bygge et godt arbeidsmiljø. 

 - Vi er heldige som kan trekke på kompetansen til Lars Terje (Skjæveland, Modern Designs konsernsjef), men jeg er opptatt av å ha egen økonomisk forståelse og at alle ansatte forstår hva som skaper en solid bedrift. Dette var særdeles verdifullt da korona­pandemien herjet som verst.


Se også: Bli med i bedriftskonkurransene for frisør- og velværebransjen!

Målet for salongen har hele tiden vært å skape et sted som kunder gleder seg til å besøke, og der de ansatte gleder seg til å komme på jobb – en salong med hjerte for faget, kunden og hverandre, sier Ingun.

Et godt sted å være

Modern Design Tønsberg består av åtte frisører og det er tydelig at de trives med hverandre og arbeidsmiljøet.

 - Salongen har en særdeles stabil bemanning, med null turnover siden 2018. De bruker hverandre i kundekonsultasjoner, bruker hverandres øyne og gir hverandre mer kompetanse. Jeg føler at alle gleder seg til å komme på jobb hver dag.  Det tror jeg også er tydelig for kundene. Det er en glede som smitter, mener Ingun.

 - Vårt mål har hele tiden vært å skape en salong som skiller seg ut og som kunder kommer til for å få en opplevelse. Her kan kundene stoppe tiden og virkelig få den gode følelsen. Det starter med noe så enkelt som varme håndklær og varme tepper. 

 - Jeg elsker jobben min. Dette er min andre familie. Det er masse arbeid, men jeg føler meg veldig heldig, sier Ingun Flåtnes Dalseth.

Om Modern Design Tønsberg

Modern Design Tønsberg ble etablert i mars 2012 og eies av Modern Design AS (51 %) og Ingun Flåtnes Dalseth (49 %). Ingun F. Dalseth kom inn som eier våren 2015 og er daglig leder.  Teamet på salongen består i dag av åtte ansatte frisører med aldersspenn fra 21 til 56 år.

Modern Design Tønsberg kombinerer ryggraden til Modern Design konsernet med personlig og tilstedeværende lokalt eierskap. Resultatet er en salong som driver med både brennende engasjement og tyngde. Bedriften bygger sin hverdag rundt Modern Designs visjon og konsept «Den gode følelsen».  

Modern Design Tønsberg har klart å skape en salong som leverer fantastiske resultater år etter år. Ved å basere seg på faste kunder og jobbe aktivt med rebooking og gjenbesøk har salongen opparbeidet en lojal kundemasse. Gjennomsnittlig resultatgrad de siste fem årene er på 17 %.  Fokuset er, og har hele veien vært, å bygge en sterk grunnmur som tåler vanskelige tider. Et fokus som virkelig betydde mye da verden ble snudd på hodet i mars 2020. 


Artikkelen står også på trykk i Magasinet FRISØR nr. 4 2022 

Tilbake
Annet Innhold