• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Gullrekka komplett. Etter fem NM-gull og fire Årets Frisør har Kenneth Solbakken nådd sine ambisiøse mål.<br/>

Gullrekka komplett. Etter fem NM-gull og fire Årets Frisør har Kenneth Solbakken nådd sine ambisiøse mål.

Årets Frisør Kenneth Solbakken: - Målet er nådd!

 - Det er fantastisk morsomt å vinne prisen Årets Frisør nok en gang. Jeg legger ned mye arbeid i kolleksjonene, og er veldig glad for at juryen forstod og anerkjente denne kolleksjonen, smiler Årets Frisør 2022 Kenneth Solbakken fra Blow Hairdressing i Trondheim.


 - Jeg er fryktelig glad i hår.  Det er noe som alltid inspirerer meg, og jeg er genuint opptatt av å utvikle nye uttrykk. Jeg satte meg tidlig i karrieren et mål om å prøve å oppnå 15 priser i Årets Frisør sammenheng. Med de to prisene jeg ble hedret med nå i 2022, har jeg greid å få 16 priser til sammen. Det har vært en artig, lærerik og innholdsrik reise. Jeg er vel å betrakte som en veteran i konkurransen, smiler Kenneth, som denne gangen var spesielt fornøyd med å bli Årets Frisør 2022 i skarp konkurranse med bransjens toppstylister.

 - Dette er planlagt å bli siste gang jeg deltar, så det ga et ekstra kick å runde av med å vinne Årets Frisør for fjerde gang nå i 2022. Se video her

 Kenneth Solbakken jubler igjen. 
– Jeg er målbevisst og drev på med konkurransefrisering til jeg sikret meg fem NM-gull. Det var mitt mål, og da satte jeg strek. Nå har jeg blitt kåret til Årets Frisør fire ganger, og da er også dette målet nådd. Så fremover vil jeg jobbe med å utvikle teamet i Blow Hairdressing og gjøre andre aktiviteter, sier Årets Frisør Kenneth Solbakken

Nye planer og egen produktserie

Kenneth røper at han akkurat nå jobber med å utvikle en egen hårpleie- og stylingserie.

 - Planene fremover er å bruke mer krefter på å utvikle Blow Hairdressing i Trondheim, som jeg startet i 2006. Vi er ni dedikerte frisører og hårstylister, så det krever at man er hands-on.  Men jeg har også jobbet i cirka tre år med hårpleie- og styling­serien NUMI, som nå mest sannsynlig blir lansert på senhøsten. Der er reisen og historien min sentral.

 - Dette har jeg jobbet med  sammen med min gode venn Stian Støp i HUFS. Jeg gleder meg til å utvikle dette konseptet videre, sier Kenneth.

 - Planene fremover er å bruke mer krefter på å utvikle Blow Hairdressing i Trondheim, som jeg startet i 2006.

London, Paris, Milano, New York

 - Det blir nok også å bruke mer tid og energi på å bli en bedre hårstylist. Dette vil jeg jobbe med fremover, så det blir noe reising med visninger og show i inn- og utland. Det er alltid inspirerende å stå på scenen. Jeg har to barn, på henholdsvis 11 og 18 år. Det går lettere å gjøre dette nå, enn da de var mindre. Man må ta vare på familielivet midt oppe i det hele, sier Kenneth, som har vært mye på reisefot som ettertraktet hårstylist. 

Det har blitt mye jobb gjennom årene, med pendling mellom London, Paris, Milano og New York i forbindelse med Fashion Week, engasjement i TV- og magasinproduksjoner og ikke minst i konkurranser. Han kan for eksempel skilte med 5 NM gull i frisering, i tillegg til alle kolleksjonene som er utviklet for konkurransen Årets Frisør.

Det har blitt mye jobb gjennom årene, med pendling mellom London, Paris, Milano og New York i forbindelse med Fashion Week, engasjement i TV- og magasinproduksjoner og ikke minst i konkurranser. Foto: privat

Konkurransemenneske til fingerspissene

Det var slett ikke opplagt at Kenneth Solbakken skulle bli et navn å legge merke til i frisørverdenen. Han er adoptert fra Sør-Korea, og vokste opp med sine fosterforeldre i en liten bygd utenfor Trondheim. Men med Trondheim som base har han nådd ut og etablert et navn langt utover Norges grenser. 

 - I tillegg til at jeg er genuint opptatt av hår, har nok konkurranseinstinktet drevet meg frem og videre i karrieren. Jeg har perfeksjonert tekniske ferdigheter gjennom mange år med konkurransefrisering, og fått utløp for mine kreative sider ved å kreere uttrykk gjennom billedkolleksjoner med min egen signatur. Hvis du leverer med høy kvalitet, og er villig til å jobbe mye, vil du bli lagt merke til. Det er ikke verre enn det. 

 - Det at jeg har fått mulighet til å jobbe internasjonalt med Fashion Week, tror jeg har sammenheng med at jeg har vært i stand til å levere på et høyt nivå med et forutsigbart resultat.

På spørsmål om han fra tid til annen har følt at Trondheim har vært for lite, mener Kenneth at det ikke har noen betydning hvor du er bosatt eller lokalisert.

 - Det hadde ikke betydd noe for meg å flytte fra Trondheim til Oslo, så det har ikke vært et tema. Delvis av familiære grunner, men jeg ville nok heller flyttet til New York, hvis det hadde fristet å jobbe i et internasjonalt miljø. Men jeg stortrives i Trondheim, med det flinke teamet rundt meg i Blow Hairdressing.  Så her har jeg tenkt til å bli, sier Kenneth.

 - Dette er planlagt å bli siste gang jeg deltar, så det ga et ekstra kick å runde av med å vinne Årets Frisør for fjerde gang nå i 2022.  Fra venstre: Årets Frisør 2004, Årets Frisør 2011 og Årets Frisør 2014.

Signaturkolleksjon

Vinnerkolleksjonen bærer umiskjennelig Kenneth Solbakkens signatur.

 - Det er mye av meg i kolleksjonen. Jeg hadde lyst til å lage en 1990ish-look. Det var utgangspunktet. Så har jeg jobbet ut fra dette, med sikte på å skape et interessant, kult uttrykk. Valg av modeller, farger, make-up, klipp og styling bygger uttrykket, som jeg er glad falt i smak hos juryen.

- Men jeg må trekke frem samarbeidet med fotograf Stian Foss. Vi har jobbet sammen i over 20 år, og han har blitt en veldig god venn. Jeg mener han er Norges beste fashionfotograf, og han jobber over hele verden. Vi har hatt et fint samspill, og man er helt avhengig av å jobbe med en fotograf som greier å løfte resultatet og gi det den følelsen man ønsker å uttrykke og for å realisere ideene på et høyt nivå. 

 - Jeg må også trekke frem make-up artist Sølvi Strifeldt. Hun har vært med på de siste kolleksjonene, og utfyller Stian og meg med både kreativitet og dedikasjon. Med disse to på laget mener jeg at jeg har de to beste jeg kunne jobbe med. Vi har en utrolig fin kjemi og deler målsettingen om å lage stadig bedre kolleksjoner.

- Stylist i årets kolleksjon er Ingrid Bremseth, som er en talentfull elev på en design og stylistlinje. Vi har alltid plukket nye stylister til hver kolleksjon, fordi vi alltid vil ha nye inputs, avrunder Kenneth. Se video med Kenneths takketale

Hår/farge: Kenneth Solbakken Styling: Ingrid Bremseth Make-up: Sølvi Strifeldt Foto: Stian Foss

Artikkelen står på trykk i magasinet FRISØR nr. 2 2022

Tilbake
Annet Innhold