• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back

Arctic Hår og Skjønnhet inspirerte og imponerte

Arctic Hår og Skjønnhet i Bodø viste at bransjen er tilbake for fullt, at vi trenger å samles og at fremtidstroen i bransjen er skyhøy!  NFVBs administrasjon er mektig imponert over form og innhold, energi og kreativitet, og takker laug og andre lokale medlemsbedrifter for fantastisk innsats og gratulerer med et svært vellykket arrangement!


Se video fra arrangementet

Se også bildegalleriet nederst i artikkelen


Det var tredje gang Arctic Hår og Skjønnhet ble arrangert i Bodø, på initiativ av lauget Bodø og omegn frisør- og velværebedrifter.  Oldermann Anita Leinebø oppsummerer:

- Arbeidsgruppa, som består av medlemmer av lauget, jobbet målrettet med hver sine hovedoppgaver, men med et felles mål, og det var å skape en felles møteplass i nord for bransjen.  Dette har vært godt mottatt hver gang, både fra leverandører og frisører, da alle ledd i bransjen godt vet at vi står overfor et bemannings-/rekrutteringsproblem. Ved å skape disse felles arenaene, vil vi også kunne møtes og snakke om hva vi som bransje kan gjøre i fellesskap.

Masse energi fra begynnelse til slutt

Messen åpnet kl 10 til åpningsshow med lokale musikere og dansere, og videre fikk hver av de 22 leverandørene/utstillerne 30 minutter på scenen, til å ha show, visning, eller presentasjon for sitt merke. Men dagens høydepunkt for de lokale bedriftene i Bodø er nok hårshowet til Bodø og omegn frisør- og velværebedrifter.

 - Dette hårshowet samler alle salongene som har mulighet, til et felles show der salongene samarbeider med et felles tema. Årets tema var "post covid celebration", og her var det duket for mye farger og glede.  Det er noe eget ved dette showet. Bedriftene jobber side om side, og det skaper en egen, fantastisk energi og se at «nabosalonger» står og heier på hverandre og beundrer hverandres jobb, sier Anita Leinebø. 

Konkurransen Arctic Cup Hår

 - Parallelt med messen, ble Arctic Cup Hår arrangert for tredje gang, med Janine Esperø som leder av dette. En lokal, lavterskelkonkurranse som rekrutteringsarena er målet. Og i år ble det, for første gang i historien arrangert Arctic Cup Hud, med Merethe Christensen bak rattet. Det er en stor glede at hudpleierne kommer inn døra hos oss med et ønske om å være med. Døra har stått åpen, men noen må ta skrittet inn, og vi er så heldig å ha noen fremoverlente salonger i Bodø som ser verdien i et fellesskap. Det er godt å ha Guri Andreassen i gruppa, som har lang erfaring fra hudpleiebransjen, og som deler av sin erfaring.

Bankett og prisutdeling 

 - Senere på kvelden var det duket for storslått bankett/prisutdeling i reneste gullruten-stil, med glitter og stas i storstuen på Quality Choice Ramsalt, godt ledet av konferansier Knut Folkestad. Pris for førsteplass i Arctic hår og Arctic hud konkurransen ble delt ut til tøffe deltakere, samt pris for beste bilde i fotokonkurransen Arctic Pix.

 - Her ble det også holdt en appell fra scenen om viktigheten med å bygge nettverk på arenaer som dette. Spesielt nå når hudpleiebransjen har tatt steget inn døra, er det viktig at hårbransjen tar imot, og at vi ser verdien i å jobbe sammen mot et felles mål.

- Vi trenger hverandre. Vi trenger nettverk, for jo større vi er, jo sterkere er vi, og jo mer kan vi påvirke vår egen nåtid og fremtid. Vi trenger arenaer som dette. Vi må møtes, snakke sammen, dele erfaringer og heie hverandre fremover. For det er dit vi alle ønsker å nå... fremover, sier oldermann Anita Leinebø.


 - Vi er så takknemlige for at leverandørene ser verdien, og viser oss den tilliten med å komme til Bodø med paller av varer og utstyr for å skape denne magien sammen med oss, sier arbeidsgruppa med Anita Leinebø i spissen. Vi blir ydmyke av slikt. Og å se så mange bransjevenner reise langveisfra for å dele denne helga med oss, gir alle de utallige timene med arbeid som ligger bak et slikt arrangement en ubetalelig verdi, forteller Silvia Berhardsen og Tine Merethe Malin.

Tilbake
Annet Innhold