• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
 Lagspill er utviklende. Det gjelder både personlig og i bedriftssammenheng.

Lagspill er utviklende. Det gjelder både personlig og i bedriftssammenheng.

«Æ lika lagidrett!»

Noen er individualister og andre liker helst å samhandle med andre. Noen velger å ha fokus på seg selv, andre får energi av å være sammen med andre. Vi er skrudd sammen på ulikt vis, og vi gjør valg ut fra det.


Kor, korps og lagidrett? Eller ski, friidrett og judo?  Uansett hva du føler er best for deg, er du avhengig av samhandling med andre. Idrett eller sang: Det er kjekt å tilhøre en klubb og videre en organisasjon. Hvorfor det?


Vil du satse?  Komme på regionsamling og videre på landslaget? Det er ofte et mål for de som driver med idrett. Her står alltid en klubb eller en organisasjon bak, som igjen samhandler på ulike vis også internasjonalt.  Så kan man selvsagt diskutere hvor bra disse samhandlingene er, men man er nødt til å organisere - samhandle - for å oppnå noe. 

Plutselig er vi inne i politikken.  «Aldri skjønt meg på, kan ikke påvirke, det blir uansett slik det blir...»  Men uansett valg av tilhørighet (eller ikke) blir man påvirket av politiske avgjørelser. På et eller annet tidspunkt er vi nødt å innordne oss reglene, ta riktige avgjørelser, få godkjenninger osv.

Ett eksempel:  Så å si alle som har ansatte i denne bransjen har erfaring med graviditet, sykefravær og fødselspermisjon. I dag får arbeidsgiver refundert alle sykedager / sykepenger en medarbeider har på grunn av graviditet. Dette er det NFVB som har klart å få på plass!  

Ingen andre bransjeforbund kan tilby så stor bransjepolitisk påvirkningskraft som NFVB.  Gjennom tilknytningen til NHO har man en stor og sterk organisasjon i ryggen.  Og det kommer mer.. men vi må bli fler!


«Dæven, det e deilig det her….»

Ja, dette er en strofe som det synges mye på her i Bodø (mest fra tribunene under Glimt-kampene), men kan også godt brukes ved behov ellers.

Den passa godt under «Arctic Hår og Skjønnhet» – helga her i Bodø i juni.  Masse bransjefolk samla med konkurranser, messe, felles show og stor festmiddag m.m.  Den følelsen av å samles, være i lag, møte kollegaer, faglig fokus og masse energi og glede!  Etter to år i koronaensomhet gjorde dette godt. Det ble magisk. 

Det var en sterk opplevelse å stå og se på at alle salongene i Bodø hadde et felles show på senen. Å se den gleden og stoltheten fra alle frisørene som bidro i lag i et stort felleskap. Æ e kjempestolt av ka vi får tell i Bodø!

Og det er Bodø & Omegn Frisør- og velværebedrifter som arrangerer «Arctic Hår og Skjønnhet». En liten komité med drivende dyktige damer. Her fikk vi (Merethe og meg fra 7. himmel) være med i år. Vi skulle i år, for første gang, arrangere konkurranse i HUD. Vi gjorde det enkelt: Dette skal være gøy, ikke skummelt, og det ble kategoriene BRYN og HUDPLEIE. Dette er jo relativt nytt i vår bransje, men vi henter lærdom og erfaring fra Europa og NM, som er kjørt flere ganger. Målet er å skape blest, ha det artig og treffe kollegaer på en annen arena. 

Blest er saken. Vi trenger blest rundt faget og yrket vårt, gjøre det attraktivt for unge å velge retningen i valg av utdanning. Disse arrangementene er med på å vise frem bransjen og faget. 

Når du leser dette, tenk om du hadde vært med… 

Bli med! Meld deg på neste NM i hudpleie i mars 2023!


Det gode fellesskapet – lokalt og nasjonalt

7. Himmel er nå medlem i Bodø & Omegn Frisør- og velværebedrifter, og i NFVB. Jeg kjenner at det er godt å komme med i et fellesskap, samarbeide og møte andre som driver ganske likt som oss, står i like situasjoner og utfordringer. Det gir styrke og mening. Det gir inspirasjon som trengs i en ellers krevende hverdag. 

Guri Andreassen er styremedlem i NFVB. 7. Himmel (Syvende himmel AS) er medlemsbedrift i NFVB.

Artikkelen står også på trykk i NFVBs magasin SALONG Hud & velvære nr. 3 2022 

Tilbake
Annet Innhold