• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Med dette prosjektet ønsker vi å sette fokus på sirkulær plastbruk i vår egen bransje, forteller Sigrid Hesla Breie.

- Med dette prosjektet ønsker vi å sette fokus på sirkulær plastbruk i vår egen bransje, forteller Sigrid Hesla Breie.

Adam og Eva Gruppen lanserer egne kammer av 100 % resirkulert plast

- Som en del av vårt bærekraftfokus har vi nettopp lansert kammer laget av plast som er samlet inn fra våre egne salonger. Kammene er produsert av Norwegian Trash, en bedrift som smelter om plastavfall fra havet og industrien og lager nye, fine produkter, forteller markedsansvarlig Sigrid Hesla Breie i Adam og Eva Gruppen.


- Kammene har fått navnet Clean Wave og leveres i flere farger. De selges eksklusivt til våre kunder i salongene til en pris på 225 kroner, og brukes også av våre medarbeidere i salongene. Bruksområdet strekker seg fra krøller og teksturert hår til fordeling av kur i vått hår og stylede bølger, forklarer Sigrid Hesla Breie.

Kortreist og bærekraftig

- Kammene er et symbolsk grep for oss, og vi håper det oppleves å være en morsom måte å sette fokus på resirkulering og en bærekraftig utvikling i vår bransje. Vi opplevde stort engasjement fra våre ansatte rundt innsamlingen av plasten. Som en stor aktør ønsker vi å være et forbilde både for våre medarbeidere internt, men også eksternt i bransjen, sier Sigrid.

- Det kan det nevnes at hele produksjonsprosessen av kammene er bærekraftig, fra sykkelbudet HAST som henter den innsamlede plasten fra salongene, til attføringsbedriften Arba, som lager emballasjen, legger hun til.

Morsom utfordring

Kammene produseres i Oslo av Norwegian Trash, en bedrift som har spesialisert seg på å lage nye produkter basert på plastavfall. Gründer og daglig leder Sindre Rosnes tok utfordringen om å lage kammer basert på resirkulert plast fra Adam og Eva på strak arm.

- Det var inspirerende å jobbe med folkene i Adam og Eva. De etterlyste kammer for bruk på teksturert, grovt hår, da hadde vi en match. Dette kunne vi lage i småskalaproduksjon. Det er nemlig krevende å produsere på den måten vi gjør, det er det nærmeste man kommer håndlagde kammer. Totalt produserte vi 1.500 kammer. Først måtte vi få levert oppsamlet plast fra salongene, det var alle typer plastbeholdere og annet plastmateriale. Så maler vi opp dette til granulat. Selve designet av kammen gjør vi med håndtegning og 3D design. Formen er laget av en verktøymaker.

- Produksjonsmessig sorteres og rengjøres plasten, før den varmes opp og fylles i formen vi har fått laget. Det er en enkelt, men allikevel krevende prosess, som vi har lært mye av. Jeg vil gjerne samarbeide ytterligere med hår- og skjønnhetsindustrien for å se om vi kan gjøre andre positive ting for å bidra til en sirkulærøkonomi, sier Sindre.

Han er positivt overrasket over mulighetene til å resirkulere plastemballasjen fra Adam og Eva.

- Jeg ser at produsentene gjennomgående har lagt vekt på at plastemballasjen kan gjenvinnes. Rundt 90 % av det vi fikk inn holdt en høy kvalitet med tanke på gjenvinning. Det er langt bedre enn det vi har fått inn av emballasje fra dagligvareindustrien, avrunder Sindre. 

Tilbake
Annet Innhold