• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
- Det er morsomt at Øistein er på ballen. Vi jobber tett sammen og han har mange spennende ideer, som vi nå ser gir oss et løft, sier administrerende direktør i Adam og Eva Gruppen, Kristin Sandum Berre og leder for skole og opplæringskontor, Silje Gulliksen.<br/>

- Det er morsomt at Øistein er på ballen. Vi jobber tett sammen og han har mange spennende ideer, som vi nå ser gir oss et løft, sier administrerende direktør i Adam og Eva Gruppen, Kristin Sandum Berre og leder for skole og opplæringskontor, Silje Gulliksen.

Adam og Eva Gruppen, Årets Frisørkonsern 2019: Kraftsenter

Adam og Eva Gruppen ble nok en gang hedret med prisen Årets Frisørkonsern under prisfesten på The Hub i mars. - Prisen er først og fremst en anerkjennelse av vår unike bedriftskultur og alle våre medarbeideres innsats hver eneste dag. Dette betyr mye for oss internt, fastslår Adam og Eva gründer Øistein Bjørndal.


- Denne gangen satte vi ekstra pris på å bli kåret til Årets Frisørkonsern, fordi vi har tatt mange grep for å fornye oss. Samtidig satser vi tungt på å bygge opp et enda sterkere faglig miljø, ved å samle skolevirksomheten, akademiet og adminstrasjonen i topp moderne lokaler i Oslo sentrum. Vi har gjort mange ting på en gang, og surfer definitivt på en medgangsbølge, smiler Øistein Bjørndal. Han legger til følgende; - Det har vært en veldig inspirerende reise for meg personlig, etter at jeg kjøpte tilbake aksjene i Adam og Eva Gruppen fra den eksterne investorgruppen Vami for noen år siden. Det å kunne vie seg til å dyrke stammekulturen, bygge Adam og Eva Gruppen og utvikle konsernet videre, har vært en skikkelig vitamininnsprøytning. Jeg har aldri hatt det så gøy som nå, humrer han fornøyd. 

Investerer i store lokaler

Øistein melder at første halvår i 2019 har vært det beste i Adam og Eva Gruppens historie, økonomisk sett. Samtidig investeres det bokstavelig talt stort i utvikling av frisørskolen. - Vi ser at grepene vi har tatt har effekt, så vi opplever at vi gjør de riktige tingene, sier Øistein, mens han geleider oss rundt i skole- og kontorlokalene, som nå er utvidet fra 1.000 kvm. til 1.700 kvm. Alt er ikke ferdig oppusset ennå, men håndverkerne jobber på spreng for å bli ferdig. - Vi har investert mye penger i utvikling og oppussing av disse lokalene. Den største økonomiske satsningen i år er uten tvil at vi overtok leiekontrakten på NRKs debattstudio, som nå er blitt auditorium for Adam og Eva Skole og Akademi. Det har 280 sitteplasser og er kanskje i overkant stort for vårt bruk, men vi åpner også for at eksterne bransjebedrifter og leverandører kan leie seg inn ved behov. Uansett jobber vi nå med den siste finpussen av lokalene, som har fått et skikkelig løft. Alt er pusset opp, poengterer Øistein Bjørndal. 

Samkjøring. Adam og Eva skolens administrasjon blir kraftig utvidet når resten av staben ved hovedkontoret rykker inn i lokalene.

 

Løfter frem unge talenter

Adam og Eva startet i sin tid Norges første private frisørskole, som fortsatt går så det suser. Mens enkelte skoler sliter med rekrutteringen, opplever Adam og Eva Skolen en rekordtilstrømning, forteller leder av skole og opplæringskontor, Silje Gulliksen. - Vi har rundt 60 elever på sommerkullet og rundt 40 på januar-opptaket. I år har vi faktisk venteliste, så det er populært å ta utdanningen hos oss. Vi er stolte over å være en så attraktiv studieplass, smiler hun, og legger til følgende; - Vi er dedikerte til frisørfaget og jobber for å gi elevene all støtte og faglige utviklingsmuligher. Men vi har også trykk på lærlingdelen. Til enhver tid har vi rundt 70 lærlinger i systemet, og det krever oppfølging. Vi har også et eget opplæringskontor, som vi nå åpner for at også andre bransjebedrifter kan benytte seg av. Vi er blitt et stort miljø, og deler gjerne vår kunnskap med andre, sier Silje. Hun gleder seg til at skolens administrasjon nå blir supplert med resten av administrasjonen, som flytter fra Torggata så snart lokalene er ferdig oppusset. 

- Vi gleder oss over den store tilstrømningen av elever til Adam og Eva skolen, smiler Øistein. Her med Maja Stark, som er en av instruktørene på skolen.

Firer ikke på egne verdier

Mange bransjebedrifter mener prispress og overetablering presser marginene. Men Øistein firer ikke på prisingen av håndverket.

 - Vi kan gi rabatter og tilbud på produkter, men skal ta oss betalt for tjenestene vi utfører. Folk skal kunne leve av yrket og ha utviklingsmuligheter. Flinke folk skal kunne jobbe hos oss hele livet. Da må vi sørge for at vi har konkurransedyktige lønninger. Vi differensierer ut fra erfaring og stilling. Det skal være forskjell mellom en junior og en senior art director, men vi firer ikke på pris. Vi leverer kvalitet og skal ta oss betalt for det, fastslår han.

- Det er hyggelig å se dere her i auditoriet. Jeg er altså gründer og fatter’n bak Adam og Eva, og jeg ønsker dere lykke til med studiene. Husk kunnskap er lett å bære, smilte Øistein Bjørndal til de nyankomne elevene på Adam og Eva skolens høstkull.

 

 

Tilbake
Annet Innhold