• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back

Lokal mobilisering!

NFVBs laug opplever nå et sterkt, lokalt samhold. Blant de som står sammen i koronakrisen, er Søre Sunnmøre Frisør- og Velværelaug.  - Samhaldet styrkjer, sier Perly Kopperstad, leder i lauget. Hun oppfordrer andre laug til å nå bruke digitale møteplasser.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2020-03-20T10:25:02.0000000Z

Tiden fra 12. mars har fremstått nærmest uvirkelig for alle i frisør- og velværebransjen. Men det har også blitt en tid der samholdet virkelig viser seg viktig.

 - I denne krisa vi er i, hjelper vi kvarandre. Medlemskapet er gull verdt for oss, og vi kjem aldri til å ville stå utanfor fellesskapet, er uttalelser fra laugsmedlemmene i Søre Sunnmøre.

 - Som leiar for denne gjengen, er eg nesten rørt av og kjenne på, og sjå, kor mykje fellesskapet betyr for oss i denne vanskelege tida, sier laugsleder Perly Kopperstad.

De møtes i ulike digitale kanaler, diskuterer og støtter hverandre i en svært utfordrende tid.

 - Vi kjenner at medlemskapet i forbund og laug betyr so mykje.  Vi oppfordrar andre laug til å samle seg på lukka gruppe på Facebook, dele råd og hjelpe kvarandre.

 - Som leiar for denne gjengen, er eg nesten rørt av og kjenne på, og sjå, kor mykje fellesskapet betyr for oss i denne vanskelege tida, sier laugsleder Perly Kopperstad.

Står sammen

Kristiansund og omegn frisør- og velværelaug har også "funnet hverandre" i koronakrisen. Oldermann Merethe Kjellnes forteller at medlemmene lokalt har en egen FB-side og bruker Messenger som informasjonsforum.

 - Der legger jeg info, innspill og tips fra alle, og salongene oppfordres til å bruke denne chat’n. Det er mange spørsmål i forhold til arbeidstakere, husleie, leverandørgjeld og liknende utgifter.  Tror alle kjenner på det gode med å være med i fellesskapet, tryggheten om å være sammen og støtte hverandre, sier Merethe Kjellnes.

 - Lokalt har vårt laug vokst med 20 % siden torsdag 12.3. Det må sies å være positivt, til tross for den vanskelige situasjonen vi står i, sier Merethe. Hun oppfordrer alle medlemsbedrifter og laug til å støtte og hjelpe hverandre nå.

Tror alle kjenner på det gode med å være med i fellesskapet, tryggheten om å være sammen og støtte hverandre, sier Merethe Kjellnes.

Dugnadsoppfordring

Kjellnes legger til at lauget også har tenkt å være med på felles dugnad til lokale helseforetak, med å levere smittevernsutstyr som hansker, munnbind og Antibac. Den oppfordringen går også til videre til andre salonger.

 

Perly Kopperstad og Merethe Kjellnes er foruten å være laugsledere, begge med i NFVBs styre.


Tilbake
Annet Innhold