• NFVB
  • KONTAKT
  • For Skoleelever
  • For Rådgivere
  • For Lærlinger
  • For Lærebedrifter
  • Om Svenneprøven
  • NFVB
  • KONTAKT
Back
Krølleløftet er et sertifiseringsprogram som fokuserer på naturlige krøller og teksturert hår.

Krølleløftet er et sertifiseringsprogram som fokuserer på naturlige krøller og teksturert hår.

Klar for et krølleløft?

Krølleløftet er et sertifiseringsprogram som fokuserer på naturlige krøller og teksturert hår. Initiativtakerne, Lalla Coulibaly og Barbro Sørlien, byr nå på skreddersydde kurs for frisører og frisørlærere landet rundt.


 - I dag forventer kunder og ansatte at bedrifter tar et større samfunnsansvar. Som «krølltopp» opplevde jeg at frisørene, i tillegg til faglig kompetanse, også burde få kunnskaper om krøllehistorie, og lære mer om betydningen av mangfold og identitet. Dette gjorde at jeg startet opp nettstedet krølltopp.no.  I denne forbindelse kom jeg i kontakt med stylist Barbro Sørlien, og dermed var det gjort. Vi fant raskt ut at vi kunne utvikle noe sammen. Hun med et faglig blikk, og jeg med blikket rettet på historisk og kulturell forståelse, forteller Lalla Coulibaly.

Sertifisert

Debatten om norske frisørers kompetanse på å ivareta kunder med naturlige krøller og teksturert hår tok fyr i fjor sommer. Det ga støtet til en debatt om hvordan frisørsalongene generelt kan yte «krølltopper» en god service og dekke ulike kundegruppers behov. Utviklingen av programmet krølleløftet er et svar på dette, sier Barbro Sørlien.

 - Mens Lalla gjennomgår kulturelle aspekter, fokuserer jeg på praktiske tips, råd og veiledning innen pleie, klipp og styling. Vi har altså et helhetlig blikk på dette temaet. Dette er noe jeg brenner for, så det har vært kjempemorsomt å utvikle programmet.

Topptungt team.  I tillegg til bransjeveteran, frisør og stylist Barbro Sørlien og gründer, leder og foredragsholder Lalla Coulibaly, som i skrivende stund tar sin MBA , trekker man veksler på profiler som Natalie Beckford fra Adam og Eva, som ble kåret til Årets Frisør 2021 og stylist Steffie O. Mayazi, som er utdannet på Auster Academy. Sistnevnte er kjent for sine ferdigheter innen klipping og fargebehandling av teksturert hår.

 - Nå går vi bredt ut og tilbyr egne sertifiseringskurs, som strekker seg over to dager. Kurset er praktisk rettet med mye tid til egentrening. Koronapandemien har hindret oss i å gjennomføre fysiske kurs, men nå er vi klar for oppstart. Første fysiske kurs blir gjennomført i september, og vi har også kurs i oktober og flere er under planlegging. Men vi skreddersyr også bedriftsinterne kurs, så det er bare å ta kontakt, smiler Barbro.

For mer info, sjekk nettsiden Krølleløftet.no


 

Krøllekunnskap i fokus

Krølleløftet er ikke alene om å sette kunnskap om krøller på agendaen. Det er definitivt behov for ekstra kompetanse i "utfordrende" hår, noe mange nettartikler viser. Flere aktører på markedet tilbyr nå også slike kurs.

 - Vi satser veldig på krøller og teksturert hår i Adam og Eva, og selger også kurs ut i konkurranse til Krølleløftet, forteller Silje Gulliksen, leder av Adam og Eva Skolen AS.

Gjennom Bransjeprogrammet tilbys også kurs innenfor dette temaet. Kunnskap og kompetanse går aldri av moten. Kundenes forventninger til din fagkunnskap skal til enhver tid innfris - og helst overgås. 

 

 

Barbro Sørlien har vært med å prege frisørbransjen gjennom 30 år, og har jobbet mange år i Adam og Eva, der hun har holdt kurs i inn- og utland. Hun var også med å starte opp Billy’s Bumble and bumble, og jobber i dag som yrkesfaglærer med spesialisering i teksturert hår, hårtyper 3B-4C.

Årets Frisør 2021 Natalie Beckford i aksjon. – Jeg har spesialisert meg på krøller, og holdt en rekke kurs med teksturert hår som tema. Dessuten har 99 % av kundene mine krøller, sier Natalie , som til daglig jobber i Adam og Eva.

Tilbake
Annet Innhold